Asus Transformer Book TX300CA gelanceerd in Nederland!

0
10
blog placeholder

Bijzonder

De Asus Transformer Book is in veel opzichten uniek. Het meest opvallend is het afneembare toetenbord. Hierdoor ontstaat een unieke tablet met 13,3 “ beeldscherm en 128GB SSD opslag. In het toetsenbord huist een extra harddisk van 500GB.
Inmiddels is de combinatie tussen een SSD en conventionele HDD al in veel apparaten terug te vinden. Echter, niet eerder werd dit toegepast in een product dat ook gescheiden kan functioneren, een convertible product. Deze toepassing blijkt een slimme keuze van Asus. Als je enkel je tablet gebruikt dan wil je dat deze lang mee gaat op één acculading, een SSD is erg energiezuinig. 128GB is voor tablet gebruik meer dan voldoende. Als hij als UltraBook wordt gebruikt is de hardeschijf in het toetsenbord ruim voldoende om de nodige bestanden te kunnen opslaan. Je koppelt dan simpelweg je tablet aan het dock. Dit zal je in de praktijk toch al gauw doen tijdens tekstverwerken etc. omdat dit nou eenmaal makkelijker gaat op een laptop dan een tablet.

Niet de dunste

Toch heeft Asus wel wat concessies moeten doen. De Transformer Book is dankzij de bovenstaande capaciteiten wel iets corpulenter dan zijn collega’s. De hele combinatie heeft een formaat van 340 bij 219 millimeter met een dikte van 2,3 centimeter. Het gewicht van de tablet met dock is 1,9 kilogram. Het gewicht van de losse tablet is 900 gram.
Indien je de transformerbook als tablet gebruikt heb je geen toegang tot de hardeschijf in het toetsenbord. Hierdoor zal je vaker bestanden moeten verplaatsen tussen de HDD en SSD. Door slim met je bestanden om te gaan en deze direct op de juiste plek te zetten kun je dit probleem beperken.

High-end Hybride

De Asus Transformer Book is een bijzondere high-end hybride laptop voorzien van alle gemakken. Het is ook goed te zien dat Windows 8 en de transformer book een prima combinatie zijn. Deze versie van windows laat zich uitstekend bedienen op zowel een tablet als laptop, laat dit nou net een hybride zijn….

Hippe specs

De Transformer Book is voorzien van een Full-HD (1921×1080) 13,3 inch beeldscherm. Hij wordt aangedreven door een Intel Core i5 (1,7 GHz) processor of een Intel core i7 (1,9 GHz) processor. Alle modellen zijn voorzien van 4GB werkgeheugen.
Dankzij Winows 8 is de connectiviteit prima met Bluetooth, een microHDMI-poort, een display-poort en twee USB 3.0-poorten.Het toetsenbord is evenwel noemenswaardig. Zo is achtergrondverlichting aanwezig (backlit) om de toetsen ook in het donker goed te kunnen zien. En dit ziet er natuurlijk hip uit. Het touchpad ondersteunt multitouch.

Modellen

De ASUS Transformer Book met Core i5 chipset (TX300CA-C4023H of TX300CA-C4006H) moet 1299 euro gaan kosten. De Transformer Book met Core i7 chipset (TX300CA-C4005H) is 100 euro duurder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here