Apple vraagt patent aan voor technologie die kijkafstand meet

0
9
blog placeholder

Apple vraagt patent aan voor technologie die kijkafstand meet

Alhoewel Apple in verhouding niet de grootste Research & Development afdeling van smartphone fabrikanten heeft, komt het bedrijf wel vaak met interessante, nieuwe technologieën die vastgelegd worden in verschillende patenten. Dit keer heeft Apple een patent aangevraagd op een technologie die de kijkafstand tussen de gebruiker en de tablet meet.

Er zijn verschillende doeleinden voor een technologie als deze te bedenken. Afgezien van het feit dat gebruikers vaak te dicht op hun laptop, tablet of monitor zitten, kan deze technologie voor een hoop extra gebruikersgemak en een betere gebruikservaring zorgen.

Zo is het met deze uitvinding bijvoorbeeld mogelijk om automatisch een in- of uitzoom functie toe te passen. Afhankelijk van de functie, zal ingezoomd of juist uitgezoomd worden. Bij het lezen van een boek is het handig dat als je dichterbij komt, dat de letters kleiner worden zodat je meer kunt lezen. Voor het lezen van een kaart is het echter handig als er steeds meer op de kaart wordt ingezoomd.

Niet alleen het in- en uitzoomen zou kunnen worden bepaald door de kijkafstand. Ook de helderheid van het scherm of de volume van audio zou kunnen worden aangepast. De kijkafstand tussen de gebruiker en de tablet wordt bepaald door een aantal sensoren in het scherm van de tablet. Het is nog maar de vraag of Apple ook daadwerkelijk iets gaat doen met het patent maar het kan zijn dat dit patent net zo belangrijk wordt voor tablets als de pinch-to-zoom en de Multitouch functie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here