Apple verovert opnieuw de markt met de iPad Air!

0
4
blog placeholder

De naam iPad Air was een grote verassing voor Apple liefhebbers, aangezien normaal gesproken de goed ingelichte bronnen vaak de juiste feiten geven als het gaat om speculaties omtrent nieuwe toestellen. Naast de iPad Air werd ook een kleinere variant gepresenteerd, de iPad Mini met retina beeldscherm.


Je zult je ongetwijfeld afvragen of de iPad Air een goede aankoop zal zijn, of dat je beter kunt gaan voor de kleinere variant, de iPad Mini. Deze is namelijk een kleine 100 euro goedkoper en beschikt over precies dezelfde specificaties.

iPad Air aanschaffen
Als we de nieuwe iPad Air naast de voorgaande iPad’s leggen, is de iPad Air een absolute verbetering op alle fronten. Natuurlijk is het een feit dat je voor de iPad Air wat meer betaald dan voor de iPad 2, maar dit is de moeite zeker waard. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de snelheid van het apparaat. Waar de iPad 2 nog was uitgerust met een oude chip, is de nieuwe iPad Air uitgerust met een zogeheten A7 chip. Natuurlijk beschikt de Air over een super strak Retina beeldscherm en een zeer strak afgewerkte behuizing. De iPad Air is daarnaast flinter dun en ontzettend licht in gewicht.

De iPad Air is daarnaast verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de verschillen voornamelijk zitten in de opslagcapaciteit van apparaat. Zo is er een 16GB en een 128GB model. De 16GB versie is altijd de meest verkochte, waar de 128GB versie met name wordt gebruikt als plaatsvervanger voor de normale computer. De 16GB iPad Air is prima te gebruiken voor foto’s, video’s en games. Geen enkel probleem.

Naast het verschil in opslagcapaciteit, zit er verschil in de toestellen op het gebied van Wi-Fi. Waar de ene iPad Air alleen verkrijgbaar is voor Wi-Fi netwerken, is de andere iPad Air uitgerust met een 4G ondersteuning. In deze variant kun je dan ook een simkaart plaatsen, waarmee je op iedere plek gebruik kan maken van het internet. Uiteraard is het in dit geval wel noodzakelijk om een additioneel internet abonnement af te sluiten.

Vraag je zelf daarom in eerste instantie af waarvoor je de tablet voornamelijk wilt gaan gebruiken. Ben je veel onderweg? Dan is de 4G iPad Air een interessante optie. Gebruik je de tablet alleen thuis, dan kun je natuurlijk prima uit de voeten met de Wi-Fi versie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here