Alle specificaties Samsung Galaxy S5 bekend

0
9
blog placeholder

Zojuist heeft Eldar Murtazin de gehele lijst van specificaties gepost op twitter. De afgelopen maanden verschenen er tientallen geruchten over de features van de Galaxy S5, het is nu voor het eerst dat het ook van een betrouwbare bron afkomt. De betrouwbaarheid heeft Murtazin te danken aan een serie goede voorspellingen, van onder andere de release van de Galaxy S4.

Nu dus de specificaties. Ten eerste wordt de Samsung Galaxy S5 voorzien van een 5.25 inch 2560X1440p scherm, ook wel bekend als 2K. Hiermee wordt de S5 ’s werelds tweede smartphone met een QHD resolutie, maar met een hogere pixeldichtheid (560ppi). Naast het zeer scherpe display krijgt de Galaxy S5 nog meer indrukwekkende specs. Ten eerste wordt dit een 16 MP camera aan de achterkant en een 3.1 MP camera aan de voorkant, beiden een grote verbetering ten op zichten van de Galaxy S4. Ten tweede krijgt de Galaxy S5 onder de kap een Exynos 64-bit CPU, die wel 2.4 keer zo snel zou moeten zijn als nu bestaande Snapdragon 800 series.

Verdere genoemde specificaties van de aankomende topper zijn: een duurzame 3.200 mAh accu, een vingerafdrukscanner en een groter intern geheugen tot wel 64GB. Softwarematig krijgt de S5 ook het een en ander nieuws met zich mee, bijvoorbeeld de nieuwe Android 4.4 KitKat update, een verbeterde S-Health en uiteraard een nieuwe TouchWiz UI.

Er is de laatste tijd ook veel sprake van in hoeverre de Samsung Galaxy S5 een andere behuizing zal krijgen. De initiële geruchten hadden het over een premium metalen design, maar enkele latere geruchten leken dit weer te ontkennen. In ieder geval is er de mogelijkheid dat Samsung ditmaal haar nieuwe Galaxy S met een metalen behuizing gaat voorzien. Zeker op basis van de wellicht teleurstellende verkopen van haar voorganger de Galaxy S4.

Ten slotte de datum van aankondiging. Op basis van de laatste geruchten zal deze of 23 of 24 februari moeten zijn in Barcelona. Het zal dus niet lang meer duren tot we de nieuwe Galaxy S5 voor het eerst kunnen aanschouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here