Nemen online dierenwinkels de fysieke dierenspeciaalzaken over?

0
374
blog placeholder

Zoekmachines laten ons zien dat er een tal van online dierenwinkels zijn. Webshops gericht op alleen honden, katten of paarden, online dierenapotheken, aquariumwinkels. Letterlijk alle producten voor dieren zijn online te vinden. De dierenliefhebbers hoeven niet meer naar de dierenwinkel. Nee, winkelen kan tegenwoordig gewoon vanuit de woonkamer.

Duidelijk is nu dat een bezoek aan de dierenwinkel niet meer nodig is om producten in huis te halen. Maar wat voor gevolgen heeft dit voor de fysieke dierenspeciaalzaak? Is de concurrentie van de online dierenwinkel zo groot geworden dat er gevaar dreigt voor de fysieke winkel? Door de mogelijkheid om online te winkelen verliezen deze winkels veel klanten. Ze maken hierdoor veel minder omzet. Verschillende kleine, plaatselijke dierenwinkels zijn door de sterkte concurrentie van online dierenwinkels al failliet gegaan.

Maar we zien ook dat fysieke dierenspeciaalzaak handig gebruik maken van de mogelijkheid om online te winkelen. Verschillende dierenspeciaalzaken starten nu, naast hun fysieke winkel, een webshop op. Producten die in de winkel liggen worden nu ook online aangeboden. Zo wordt hun markt groter en kunnen zij veel meer klanten bereiken. Ze kunnen op deze manier veel meer verkopen.

De fysieke dierenspeciaalzaken, vooral de grote ketens, zullen waarschijnlijk nooit verdwijnen. Er zijn klanten die het product graag eerst willen zien voordat zij het kopen. Advies en hulpvaardigheid van de verkopers is bij een online dierenwinkel nooit zo groot als bij een fysieke dierenspeciaalzaak. Het voordeel van een fysieke dierenwinkel is de persoonlijke benadering van de verkopers en de aanwezigheid van de producten. Voor veel klanten is dit belangrijker dan het gemak van online winkelen. De online dierenwinkel zal dus nooit helemaal de fysieke dierenspeciaalzaak overnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here