4 redenen om naar de Belgische Ardennen af te reizen

0
74

De Belgische Ardennen zijn een prachtige plek om te bezoeken. Dit pareltje op maar een paar uur afstand van ons eigen land geeft je het gevoel écht weg te zijn zonder dat je er dagen voor hebt hoeven rijden of vliegen. Ben je er nog nooit geweest? Dan weet je niet wat je mist en is het tijd om snel een keer in de auto naar het zuiden te stappen. Maar voordat je dat doet geven wij je een paar redenen waarom je de Belgische Ardennen zéker een keer moet bezoeken.

Een gevoel van vakantie, op maar een paar uur reizen
Met stip op één staat de natuur van de regio. Het is een compleet andere wereld, zelfs vergeleken met de rest van België. Niet alleen is het groen en heuvelachtig, maar wisselen de pittoreske dorpjes elkaar in hoog tempo af. Het geeft je het gevoel op vakantie te zijn, terwijl je er niet naar de andere kant van de wereld voor hebt hoeven afreizen. En ook kennen de Belgische Ardennen een aantal parels van stadjes om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Durbuy, met een oud middeleeuws centrum. In dit artikel lees je meer over deze bijzondere plek.

Geschiedenisliefhebbers halen hun hart op
Liefhebbers van geschiedenis kunnen tevens hun hart ophalen in deze regio. De Tweede Wereldoorlog heeft er flink huisgehouden en menig museum is erover te bezoeken. Als je door het landschap heenrijdt hoef je weinig moeite te doen om in te denken hoe legervoertuigen zich een weg door het gebied heen baanden. Het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Bezoek het December 44 museum in La Gleize of het Bastogne War Museum en laat je verbazen over wat zich zo dichtbij ons eigen land heeft afgespeeld.

Wandelen, mountainbiken, raften en canyoning: voor echte avonturiers
De natuur kwam al even ter sprake en is één van de grote redenen om naar de Belgische Ardennen af te reizen. Dankzij prachtige wandelingen kun je hiervan volop genieten en kom je de mooiste plekjes tegen. Daarnaast staat deze regio bekend om de buitensport en vind je op iedere hoek van de straat wel een uitnodiging om je sportkleding aan te trekken. Van mountainbiken tot canyoning en van een challenge parcours tot raften: in de Belgische Ardennen komen sportliefhebbers aan hun trekken.

Ideaal voor grote groepen
Dit maakt deze regio tevens ontzettend leuk om met een grote groep te bezoeken en dat hebben al veel mensen ontdekt. Er is voor iedereen wel íets te doen. Zo splits je je overdag op in kleine groepjes om allemaal iets anders te gaan doen en bespreek je ’s avonds bij het eten wat je samen hebt beleefd. De volgende dag mix je de kleine groepjes en beleef je weer een compleet ander programma. De Ardennen nodigen je uit om te genieten van de veelzijdigheid van de regio, met vrienden en familie.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here