Waar je op moet letten als je een smartphone koopt om te gamen

game spelen telefoon

Wie zijn smartphone meer gebruikt om te gamen dan om te bellen, moet bij zijn aankoop bepaalde zaken extra controleren. Het vermogen van de batterij en krachtige hardware bijvoorbeeld zijn belangrijke functies bij het spelen van videogames. Nu zowat alle smartphones uitgerust zijn met goede camera’s, spitsen de ontwikkelaars hun aandacht toe op de gaming functies om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Elk groot merk heeft wel een gaming smartphone in zijn assortiment. Let op: een goede gaming smartphone is niet goedkoop.

Online games zijn pas succesvol als ze grafisch zeer sterk zijn. De videobeelden in 3D zijn gedetailleerd en bewegen snel. Tien jaar geleden zou je laptop er nog hopeloos op vastlopen maar tegenwoordig kan je ze vlotjes spelen op je smartphone. Niet op elke smartphone, wel op de krachtigste. Dat wil zeggen: de laatste nieuwe en dus ook de duurste. Nu toch nog, want er wordt verwacht dat de prijzen van gaming smartphones snel zullen dalen als de concurrentie in dit segment stijgt. 

Genoeg plaats voor je vingers

Een gaming smartphone heeft een chipset die zowel Android als iOS games snel en zonder haperen afspeelt. Het display mag niet te klein zijn zodat het de bewegingen van je vingers makkelijk volgt. Gamen vergt veel van de batterij dus een flinke accu is ook noodzakelijk. De chipset, het display en de accu zijn alledrie belangrijk. Als één niet goed werkt, zal je het spel niet goed kunnen spelen. Je kan er zelfs geld mee verliezen. Beeld je maar eens in dat je een andere zet doet dan gewenst bij online blackjack spelen omdat het display te klein is en je per ongeluk een andere functie aanklikt.

iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro is het neusje van de zalm als het gaat om gaming smartphones. Ze heeft een groot scherm en de beste accuduur van alle iPhones. De prijs schommelt rond de duizend euro, niet voor liefhebbers met een beperkt budget. Dan is de iPhone XS Max een betere optie. Ook krachtig voor mobiel gamen en met een prijs van rond de 600 euro. Hou je meer van Android dan is een OnePlus 7T Pro van Chinese makelij het overwegen waard. Games starten snel op en draaien soepel. Uiteraard kan een Samsung niet ontbreken in ons overzicht. Ben je fan van het merk, kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S10 Plus. 

Republic of Gamers

Wat ook zeker het vermelden waard is, is de Asus ROG Phone. Deze smartphone is niet meteen moeders mooiste maar als je weet dat ROG staat voor Republic of Gamers kan je wel vermoeden dat er enkele accessoires ingebouwd zijn. Dat zijn de twee controlerdellers, aan elke kant één, een extra ventilator om de telefoon af te koelen en de mogelijkheid om een tweede scherm toe te voegen. 

Of je nu een fan bent van iPhone of Android, voor zij die mobiel willen gamen, is er ondertussen keuze genoeg op de markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here