VR-party als kinderfeestje

0
62
blog placeholder

Een VR-party is voor veel kinderen een leuke uitdaging. Voor veel leeftijden zijn dit soort feestjes geschikt, omdat de games uiteraard aangepast worden aan de leeftijd. Een VR-party reserveren is eigenlijk het enige wat je moet doen. En je hebt een heerlijk kinderfeest te pakken, waar je de jarige én zijn vriendjes een hoop plezier mee bezorgt!

Mijn ontdekking

Kinderfeestjes organiseren is leuk en komt ieder jaar terug. Maar je wilt toch niet ieder jaar in een binnenspeeltuin je kinds verjaardag vieren. Of altijd maar weer thuis de geijkte spelletjes spelen. Maar wat dan wel? Het moet natuurlijk wel leuk zijn… Op zoek naar een leuk kinderfeestidee kwam ik terecht op VR-party’s. Nu wist ik natuurlijk best wel iets van een VR-bril, maar wat versta je nu onder zo’n VR-party?

Wat is een VR-party?

Een VR-party, zoals bijvoorbeeld de VR-Experience in Zwolle, is een feest waarbij kinderen (of volwassenen) een VR-bril op krijgen. De kinderen kunnen zo dingen beleven alsof ze er werkelijk tussen staan en het echt doen. Denk bijvoorbeeld aan de onderwaterwereld verkennen, leren vliegen, pijl en boog schieten of wat dacht je van op grote hoogte ergens overheen lopen? Zo kan je niet alleen net doen alsof, maar ook dingen doen die je in de echte wereld niet durft! Een super ervaring dus en doordat de games aan de leeftijd aangepast worden, is het gewoon voor iedereen leuk!

Wat is een VR-bril?

Een Virtueel Reality Bril is een bril die jouw zicht volledig afschermt van de gewone wereld. Voor je ogen ontstaat dus een andere ‘werkelijkheid’. Beide ogen krijgen een eigen beeld, waardoor er een 3D effect ontstaat en je dus ook echt diepte ziet. Daarnaast reageert het beeld op de bewegingen van je hoofd. Zo komt het volledig overéén alsof je gewoon de wereld inkijkt. Je kunt dus naast en achter je kijken. Naar boven en naar beneden. Voor je hersenen lijkt het dan ook gewoon echt en daarom zullen de ervaringen ook min of meer gewoon als echt binnenkomen. Het geluid versterkt het effect. Wordt er ook nog gebruik gemaakt van meer effecten, waardoor je eveneens bepaalde geuren ruikt, bijvoorbeeld, dan wordt het natuurlijk nog echter. Maar dit komt minder vaak voor. Wat wel gewoon is bij dit soort dingen, is het gebruik van controllers (dit kunnen bijvoorbeeld ook speciale sticks of handschoenen zijn). Zij laten in het beeld zien wat jouw handen doen…

Combineren met eten en je bent klaar…

Als je een VR-party kiest hoef je zelf niet veel meer te doen. Zeker als je ook nog kiest om bij dezelfde aanbieder ook te eten. Dan is je feest immers al compleet. Drinken en wat lekkers zit er eigenlijk altijd standaard wel bij.

Om nooit te vergeten

Een feestje voor je kind om nooit te vergeten: dát is een VR-experience.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here