Vlooienbestrijding bij hond en kat

0
11
blog placeholder

Vlooien kunnen meer dan alleen maar irritant zijn. Naast de gebruikelijke jeuk en het krabben zijn sommige honden extra gevoelig voor het speeksel van dubbelzien Een beet kan genoeg zijn om een ondraaglijke jeuk door de vlooien-allergie dermatitis (FAD) te veroorzaken. De ruwe huid is ook kwetsbaarder voor bacteriële infecties en uw hond kan gebieden van vochtige infectie krijgen die zich verspreiden en moeilijk te controleren zijn. Puppies en honden met een verminderde afweer kunnen bloedarmoede krijgen of zelfs sterven. Vlooien zijn ook dragers van darmparasieten zoals lintwormen. Als je vermoedt dat uw hond vlooien heeft, is het belangrijk om je zo snel mogelijk van de vlooien te ontdoen.

Er zijn producten in de dierwinkel om uw hond te behandelen, maar ze zijn niet zo effectief als de producten die worden voorgeschreven door uw dierenarts. Voorgeschreven medicijnen zijn duurder, maar ze zijn veiliger en werken sneller. Sommigen beweren dat uw hond in minder dan een dag vlovrij kan zijn. Deze producten werken over het algemeen om vlooien af te stoten en larven, eitjes en volwassen vlooien te doden. Andere parasieten zoals teken uveitis en zelfs de besmetting van de hartworm kan met deze producten worden voorkomen. U kunt ook proberen natuurlijk antivlooienmiddelen te gebruiken, zoals die gemaakt zijn van ceder olie. Overleg met uw dierenarts over welk product geschikt is voor uw hond.

Het maakt niet uit welk middel je gebruikt, volg altijd precies de aanwijzingen van het desbetreffende product op. In dit geval is meer niet altijd beter. Alle vlooien bestrijdingsmiddelen zijn vergif en kunnen uw hond schade toebrengen als ze niet goed worden gebruikt. Als uw hond begint te kwijlen, of na het aanbrengen van een vlooienbestrijding product begint te schudden breng hem onmiddellijk naar de dierenarts. Gebruik nooit vlooienbestrijdingsmiddelen van katten op honden en vice versa. Als u nog andere huisdieren heeft moet elk van hen worden behandeld voor vlooien en.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here