Veilig en vermogend op pad

0
27
blog placeholder

Val op tussen de menigte

Genoeg clichés voor nu, tijd voor serieuzere zaken.  We belichten in dit artikel vooral de schaduwkant van de winterdagen. Niet echt een gezellig artikel denkt u nu waarschijnlijk, maar wees niet getreurd het kan ook positief uitpakken. Wanneer u opstaat in de vroege morgen kent u het gevoel van die ondragelijke kou waarschijnlijk wel. Het liefst draait u zich nog een keer om, maar de plicht roept. U moet weer op naar het werk of naar school. Wanneer u eindelijk een beetje bent opgewarmd en klaar bent om uw plicht te vervullen kijkt u naar buiten. Wat ziet u? inderdaad.. niet veel. Het is nog donker. U stapt op de fiets om uw plicht te vervullen en met u nog vele Nederlanders. Deze fietsers gaan in het donker op pad en komen in het donker weer thuis.  Veel mensen vergeten echter dat wanneer ze geen licht op de fiets hebben, niet zichtbaar zijn. Hierdoor gebeuren de meeste verkeersongevallen in het donker. Het is dus belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Voor fietsers is dit extra belangrijker, ze zijn immers meer kwetsbaar.  Hier zit dan ook de clue van dit artikel. Wees u er van bewust dat de zomerdagen voorbij zijn en dat we de donkere dagen weer in gaan. Zorg dat u licht op de fiets heeft en opvalt in de menigte van het verkeer. Een paar fietslampjes zijn echt niet duur meer tegenwoordig. Via internet zijn er talloze webshops die fietsonderdelen verkopen. Bij een van deze shops kunt u altijd wel een paar fietslampjes bestellen. U hoeft de deur dus niet eens meer uit en u voorkomt ongelukken.

Bespaar geld.. en een rotdag   

Naast de veiligheid voor uzelf en anderen hebben fietslampjes ook nog een ander voordeel. U kunt een hoop geld besparen! Dat klinkt niet verkeerd toch? Want weet u wat deze boetes tegenwoordig kosten? Nee? Hierbij dan: fietsen met alleen voor of achterlicht kost u maar liefs 35 euro. Compleet zonder licht fietsen kost u al 70 euro. Zonde van het geld als u het mij vraagt. Ik moet hierbij wel meedelen dat ik het persoonlijk volledig terechte boetes vindt. Voor degene met een rijbewijs onder ons, bent u wel eens iemand zonder licht tegen gekomen? Zo ja, dan weet u hoe schrikwekkend het is om ineens een schim in het donker tegen te komen.
 
Om een lang verhaal kort te maken; koop  een paar fietslampjes om de veiligheid voor u en voor uw mede verkeergangers te waarborgen. Geen reden genoeg om een paar aan te schaffen? Doe het dan voor uw portemonnee. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here