Tips tegen leugen op datingsites

0
6
blog placeholder

Op internet datingsites wordt tegenwoordig erg veel gelogen. Er wordt gelogen over afkomst, leeftijd, gewicht, lengte, werk, hobby’s, relatie status en nog veel meer.

Liegen op een datingsite, wat doe je er tegen
Dat mensen liegen op een flirt site, hou je toch niet tegen. Er zijn wel een aantal mogelijkheden waardoor je het leed wat kunt verzachten.

Wees alert en onthoud alles
Wees alert en onthoud goed wat er gezegd wordt, maak desnoods aantekeningen of bewaar je gespreksgeschiedenis. Je gespreksgeschiedenis kan je gewoon in een mapje opslaan. Zodra je meent een tegenstijdigheid te horen, dan kan je dit opzoeken of gewoon je hersenen raadplegen.

Kijk goed naar het profiel
Een profiel geeft informatie over iemand weer, bijvoorbeeld wat voor werk iemand doet. Misschien heb jij juist veel verstand van dat werk of weer je veel over de plaats waar iemand woont. Vraag eens door over onderwerpen, wie weet wat er allemaal naar boven komt.

Zoeken op Google
Even iemand door de zoekmachine heen halen, kan al resultaat hebben. Er kan bijvoorbeeld een Facebook, Twitter of Hyves account uitrollen waarop te zien is dat je date helemaal geen vrijgezel is.

Confronteren met tegenstrijdigheden
Als je lange gesprekken met iemand hebt gehad, kan het zijn dat er tegenstrijdigheden naar voren komen. De verhalen die iemand dan verteld, komen steeds vager over. Als je dan iemand met zijn of haar uitlatingen die tegenstrijdig zijn confronteert, dan kan je mogelijk ontdekken aan iemand zijn of haar stem of houding dat er gelogen wordt. Het verhaal wordt dan vaak nog vager en meer tegenstrijdigheden komen daar naar boven.

Wees nuchter
Je hoeft natuurlijk niet iemand als verdachte te bestempelen op een relatiesite, maar bedenk wel gewoon dat niet alles waar hoeft te zijn. Liefde maakt blind zeggen ze, maar probeer toch altijd wel je gezonde verstand te gebruiken. En, als je twijfelt aan bepaalde opvattingen of uitlatingen, vraag een vriend of vriendin dan om een mening. Daten op gratis datingsites is leuk, ook al wordt er veel gelogen. Laat je niet blind maken door verliefdheid. En, als iemand in het begint al een leugentje verteld, waarom zou zo iemand dan niet nog meer leugens verteld hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here