Logeren bij Oma en Opa

0
31
blog placeholder

Als ik mijn ouders met hun kleinkinderen zie spelen, kan ik daar net zo van genieten als zij. Ook dan is het weer mooi om te bedenken dat zij dat vroeger ook met mij en mijn zus hebben gedaan. Ik heb een hele fijne jeugd gehad en ben erg trots op mijn ouders zoals ze mij hebben opgevoed. Natuurlijk vond ik als kind niet alles leuk en zal ik ook niet alles hetzelfde doen, maar in grote lijnen wel.

Geen twijfel 

Ik laat mijn ouders dan ook met een gerust hart oppassen op onze kinderen. Ik twijfel er geen moment aan dat ze goed voor onze kinderen zullen zorgen. Omdat ik mijn normen en waarden van mijn ouders heb meegekregen, gaan zij ook weer met diezelfde normen en waarden met mijn kinderen om en dat is fijn. We liggen op één lijn en mocht ik dingen toch anders willen, zullen zij dit in principe dat ook volgen. Bijzonder dat ik nu de mama ben die mag bepalen. Al overleg ik ook veel met mijn eigen moeder over hoe zij dingen aan zou pakken.

Geen competitie 

Er is dus ook absoluut geen competitie tussen mij en mijn ouders. Integendeel zelfs, ik vind dat we elkaar goed aanvullen. Natuurlijk zijn zij de opa en oma en mogen zij onze kinderen af en toe lekker verwennen. En mag er bij oma en opa soms net iets meer dan thuis. Dat hoort erbij vind ik en dat maakt het juist voor hen beiden extra leuk!

Drie generaties

Mijn kinderen gaan dan ook graag naar oma en opa toe en vinden het een feestje als ze mogen blijven logeren! Daar wordt al dagenlang van tevoren naar uitgekeken en dagenlang erna over nagepraat. Ze zijn altijd heel enthousiast als wij ze weer komen halen en dat is natuurlijk heel fijn. Ik vind het heel bijzonder, fijn en mooi dat we dit zo nog met zijn allen kunnen delen als drie generaties.

Ik hoop dan ook oprecht dat mijn kinderen nog vaak bij oma en opa kunnen gaan logeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here