Leven in een online wereld

0
6
blog placeholder

De mogelijkheden

Natuurlijk heeft het internet heel veel mogelijkheden. Je kan in principe het internet voor alles gebruiken. Je boodschappen vergeten, dan bestelling we die toch even. Geen leuke T-shirtje meer, dan bestellen we die. Zo eenvoudig is het internet.
Op het internet kan je ook zijn wie je wilt zijn. Zo kan je met je beste vriendinnen op MSN,maar als je behoefte hebt om gewoon met iemand te praten kan je natuurlijk altijd chatten met vreemden. Steeds vaker worden chatboxen op het internet gebruikt om rustig met iemand te praten. Heb je thuis problemen en durf je dat tegen niemand te vertellen dan is chatten met vreemden echt een uitkomst. Ook de ouderen mensen lenen zich voor chatboxen. Veel bejaarden zijn toch vaak heel eenzaam. En hebben af en toe gewoon even de behoefte om met iemand te praten.

De risico’s

Natuurlijk is zo’n chatbox heel erg leuk. Je weet niet tegen wie je praat dus het maakt eigenlijk ook niet zoveel uit. Vaak beschrijf je dan je uiterlijk. Ik ben ongeveer 1,80 meter lang en heb een goed afgetraind lichaam. Die hangbuik en die grote pukkel op je neus worden gewoon verzwegen. Dit is natuurlijk een onschuldigen manier van liegen. Je ziet die mensen waarschijnlijk toch nooit.

Maar steeds meer criminelen zitten ook op het internet. Zo heeft iedereen wel eens een Engels of gebrekkig Nederlands mailtje gehad van een bankdirecteur of een loterij, dat ze veel geld hebben gewonnen, Dan is veel vaak de vraag of  u de transactiekosten even wil overmaken of dat het geld bij de douane ligt. Voor een x-bedrag kan dat worden opgehaald. Gelukkig begrijpt nu ook iedereen dat deze mailtjes nep zijn, Maar toch hebben deze criminelen er toch miljoenen aan verdient. Dus kijk uit wat je op het internet doet. geef nooit zomaar gevoelige gegevens aan een wild vreemden. Je weet nooit wat ze er mee doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here