JJ Kortlevers: Friezen massaal tegen opheffen Friesland

0
7
blog placeholder

Er kunnen een hoop omslachtige procedures afgeschaft worden, wat zorgt voor extra inkomsten. Een bijkomend voordeel is het feit dat de drie provincies samen een stuk machtiger zouden zijn dan alleen.

Ophef

Over deze plannen ontstaat in Friesland een hoop ophef. De Friezen zijn het totaal niet met de plannen eens. Volgens Kortlevers zijn de inwoners van Friesland vooral bang om hun eigen identiteit kwijt te raken. Dat de Friezen het niet eens zijn met de maatregel blijkt wel uit het feit dat ze een facebookpagina hebben aangemaakt, genaamd “Leaver Dea as Slaef” wat liever dood dan slaaf betekent. Deze pagina had binnen een week al 3000 likes. Dit zegt veel over de ophef die is ontstaan in Friesland.

Andere provincies volgens kortlevers

Niet alleen in Friesland ontstaat ophef over de plannen van de overheid stelt jj kortlevers. Alle partijen stellen dat de drie provincies te verschillend zijn. Volgens de Groningers en Drentenaren zijn de inwoners van Friesland onbetrouwbaar en stijfkoppig, terwijl de Groningers volgens de andere twee provincies veel te eigenzinnig zijn. Ook de Drentenaren worden veroordeeld door de andere twee provincies volgens Kortlevers: zij zouden geen mening hebben. Het moge dus duidelijk zijn dat als het aan de provincies zelf ligt, er niets terecht gaat komen van de plannen van de overheid.

Plannen doorzetten?

Als de overheid ervoor kiest om de plannen wel door te zetten, zijn er nog een aantal dilemma’s stelt JJ Kortlevers. Hoe zou de provincie dan moeten heten? Welke stad wordt dan de hoofdstad? Al met al zullen er nog een heleboel overwegingen gemaakt moeten worden voordat dit plan goedgekeurd kan worden. Volgens Kortlevers moeten we allemaal nog maar kijken wat er doorgaat, via zijn blog zal hij ons op de hoogte houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here