Inspiratie voor een artikel nodig?

0
13
blog placeholder

Want je kunt alleen je verhaal met de wereld delen als deze ook gelezen wordt!

Het meest lastige van een verhaal of artikel schrijven is het hebben van de creativiteit om iets goeds te typen. Dit is vaak erg vervelend omdat als de creativiteit er niet is jij niets op je scherm krijgt.

Aantrekkelijk schrijven waarbij de lezen jou worden in beelden vertaald is een kunst. Iedereen kan een artikel schrijven, maar of deze zich viraal verspreidt, en interesse wekt is een tweede.

Dan is de grote vraag, wat kan ik doen om een “Killer” verhaal te schrijven?

De eerste stap is weten wie jouw verhaal leest. Wat is je doelgroep, vanuit daar kan je dan verder denken.

Bijvoorbeeld, je pakt één persoon uit je doelgroep en vraagt je af, waar hij of zij mee zit. Wat houdt die persoon zich bezig? En dan wordt het makkelijker, jij geeft hen wat ze willen. Niet schrijven wat jij graag wil verkondigen, jij moet hen van dienst zijn.

Als jij zo graag over iets wilt schrijven, doe dat in je dagboek.

Maar als jij een verhaal wilt plaatsen met waarde, waar iemand ook wat aan heeft. Dan ben jij met die persoon bezig. En als jij dan je doelgroep kent, wie je artikel leest. Dan gebruik je ook de woorden en taal die zij gebruiken.

Maar even een stap terug, hoe weet je wat je doelgroep wilt?

Daar kom je achter door informatie te vergaren, met ze te praten en te mailen. Als jij nog in de begin fase zit, kan deskresearch je helpen. Met de Google keyword tool kan je zien welke woorden mensen intypen.

Je zou daarom heen een verhaal kunnen schrijven. Een andere optie is bepaalde woorden te koppelen met het woord “forum”. Dat is een plek waar een deel van jou doelgroep zich bevindt en informatie en gedachten deelt, heel waardevol dus. Dat kan ook een goede inspiratie zijn voor een artikel.

Een derde optie, is de kiosk loop eens naar binnen en bekijk de covers van een paar tijdschriften, die gerelateerd zijn aan de dingen waarover jij iets wil schrijven. Zij verdienen geld met al hun artikelen, dus zij weten wat er bij de mensen leeft.

Als je deze dingen gebruikt zal jij niet snel zonder inspiratie of creativiteit zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here