Hou je hoofd koel met deze tips voor goede zomerse kleding

0
4
blog placeholder

Businessme.nl krijgt in de zomer vaak vragen over pakken en kleding die ervoor zorgt dat het lichaam niet te warm wordt. Nu hebben wij proberen uit te zoeken waar je kleding in de zomer aan moet voldoen om het lichaam niet te veel te laten opwarmen. Want wanneer je het te warm hebt neemt je productieviteit ook af omdat het lichaam harder moet werken om te zorgen dat het lichaam koel blijft.

Het kiezen van de juiste stof is erg belangrijk

Sommige mensen zullen zeggen: ja, dat is logisch. Maar veel mensen staan hier totaal niet bij stil. Zeker in een pak waar je meerdere lagen over elkaar heen draagt is de stof een belangrijke factor. Een goede luchtige stof is in de zomer echt geen overbodige luxe. \’s Winters worden vaak overhemden en pakken gedragen gemaakt van wol en andere stoffen die warmte vasthouden, dat is nu juist niet wat je wilt in de zomer. Een goede stof om te dragen wanneer het warm is, is linnen. Linnen is erg luchtig en licht om te dragen. Dat laatste is zeker een voordeel in een pak met meerdere lagen over elkaar heen. Een nadeel van de stof is wel dat het vrij snel kreukt, kies daarom een mixed blend met bijvoorbeeld katoen. Dit zorgt voor extra stevigheid maar de stof behoud wel de goede kwaliteiten voor de zomer.

Een kleur kan ook helpen

Naast de stof is ook de kleur van de outfit een belangrijk punt. Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet houden donkere kleuren wartme vast. Hierdoor zul je het sneller warm krijgen in bijvoorbeeld zwart, donkerblauw of grijs. Lichte kleuren daarentegen stoten warmte juist af en zorgen ervoor dat het lichaam de mogelijkheid heeft om af te koelen. Daarom is het dragen van een pak met lichte kleuren in de zomer ook aan te raden. Kleuren als wit, lichtblauw, beige, geel en allerlei pasteltinten zijn niet alleen modieus maar ook koel.

Extra tips

Een stropdas of vlinderdas zit vaak strak om de nek gestrikt. Hierdoor kan er geen frisse lucht bij de nek en het bovenlichaam komen. Je kunt er dus voor kiezen om helemaal geen accessoires te dragen, maar dit is neit altijd mogelijk. Je kunt dan de stropdas bijvoorbeeld wat losser dragen dan normaal en daaronder het bovenste knoopje van het overhemd open laten. Let er wel op dat de das niet te los hangt, dit kan er voor zorgen dat je outfit direct een heel andere uitstraling krijgt.
In de winter zijn pakken vaak gevoerd met een extra laag. Dit komt doordat mensen vaak geen jas over hun pak dragen, door de voering houden ze het dan toch warm. In de zomer is die voering echt overbodig en juist oncomfortabel. Zorg ervoor dat je in de zomer dus pakken draagt zonder voering en probeer je winter en zomer kleding gescheiden te bewaren, zo pak je niet per ongeluk een te warm pak uit de kast.
Draag geen hemd of extra ondershirt onder het overhemd. Deze extra laag zorgt voor een goede isolatie in de winter, maar is in de zomer vaak te warm. Let er dan wel op dat je overhemden draagt die niet doorschijnend zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here