Het schoonmaken van een stropdas

0
20
blog placeholder

Het belangrijkste wat je weten moet is dat een zijden stropdas nooit in de wasmachine gewassen mag worden. De meeste zijde stropdassen hebben aan de achterkant een andere stof dan de voorkant. Deze stof is vaker een stuk dunner en heeft een andere krimpfactor dan de stof aan de voorkant. Als de stropdas gewassen wordt in de wasmachine kan de achterkant dus eerder gaan krimpen waardoor de stropdas krom gaat trekken. Hierdoor ontstaan er kreukels in de das die er nooit meer uit gaan.

Reinigen van vlekken

Als er een vlek op de stropdas is gekomen is het beste om deze direct droog te deppen met een schone absorberende doek. Meestal gaat de vlek hiervan al voor het grootste gedeelte door weg. Let er op dat je niet te hard wrijft, dit kan de stof van de stropdas beschadigen. Gebruik hierbij ook niet te veel water omdat de vlek hierdoor alleen maar kan vergroten.
Mocht de vlek niet gereinigd kunnen worden kan er gebruik gemaakt worden van wasbenzine. Doe de stropdas samen met een laagje wasbenzine in een potje en laat de wasbenzine in de stropdas trekken. Je kunt het potje even schudden om de wasbenzine meer te verspreiden. Het is belangrijk om de stropdas zeker een dag te laten luchten omdat wasbenzine een erg krachtige geur heeft.

Vlekken van vet

Als de vlek is ontstaan door vet of bijvoorbeeld boter kan er heel gemakkelijk gebruik gemaakt worden van talkpoeder op de stropdas schoon te maken. Leg de stropdas op een schoon oppervlak neer en strooi daarna de talkpoeder er ruim overheen. Na ongeveer een dag kan de talkpoeder van de das afgeklopt worden en zou de vlek verdwenen moeten zijn. Mocht dit niet zo zijn kan deze behandeling nog meerdere keren worden herhaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here