Geslacht bij 20 weken echo

0
7
blog placeholder

20 weken echo
Een 20 weken echo wordt alleen gedaan wanneer je dit zelf wilt. Een 20-weken echo zit standaard in je basis verzekering en wordt daarom vergoed. Dat geldt ook wanneer er eventueel een vervolgonderzoek gedaan moet worden. Als je het geslacht van je kindje wilt weten, laat dit dan van te voren weten. Ook wanneer je het geslacht niet wilt weten. Daarnaast moet je kindje ook een beetje mee willen werken, om het geslacht te laten zien. Soms werken de kindjes tegen en wordt het moeilijk tot onmogelijk om het te bepalen. Is het wel gelukt om het geslacht te zien, dan is dit 95% betrouwbaar.

Belangrijk om te weten is dat de 20 weken echo niet alleen bedoeld is om alleen het geslacht te bepalen. Het is dus geen zogenaamde pretecho. De echo is bedoeld om afwijkingen te kijken of er afwijkingen aanwezig zijn. Zijn er vermoedens op een afwijking, dan wordt er geadviseerd een vervolgonderzoek te doen. Of je dit wilt mag je ook weer zelf weten. De 20 weken echo geeft geen 100% zekerheid op een gezond kindje. Er kunnen later altijd nog bepaalde dingen naar voren komen, die bij een 20 weken echo niet zichtbaar waren.

Pret echo
Voor als je een extra geniet moment van je kleine kindje wilt, kun je een pret echo laten doen. Daarnaast kunnen ze tijdens deze echo ook het geslacht bepalen. Een pret echo wordt niet verzekerd door je ziekteverzekering en deze zal je dan ook zelf moeten betalen. Het laten maken van een pret echo kost ongeveer 50 tot 90 euro. Er zijn verschillende bureaus in Nederland waar je deze echo kunt laten doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here