Den Bosch in een Notendop

0
11
blog placeholder

De stad

Door de bouw en groei van de stad was er de afgelopen jaren daarom flink gesleuteld aan het wegennetwerk.  Zo is de A2 naar Eindhoven verbreed van 2 naar 3 banen. Ook in de stad zelf zijn er een aantal veranderingen geweest.
 Den Bosch wordt gezien als een gezellige stad om te stappen en winkelen dus het kan er aardig druk worden. Gelukkig heeft de stad nu een betere infrastructuur met voldoende bus, trein en taxi  mogelijkheden. Niet dure alternatieven zijn natuurlijk fietshuur. Busvervoer wordt verzorgd door Veolia en Arriva. De NS is verantwoordelijk voor het treinverkeer op de stations:

  • Centraal ‘s-Hertogenbosch
  • Hertogenbosch Oost
  • Rosmalen

Bezienswaardigheden

Elke stad heeft een aantal “must see” plekjes. Dus ook Den Bosch. Een paar leuke plekken om naar toe te gaan zijn:

St Jans kathedraal

De kathedraal is een rijksmonument uit 1220. Het is een bekend gezicht in Den Bosch dat vele bezoekers krijgt. Een rooms-katholieke kerk dat van Paus Johannes Paulus II de titel Basilica Minor kreeg. Het monument kan ongeveer 1500 mensen herbergen en is 73 meter hoog. Binnen kunt u een persoonlijke maar ook groepsrondleiding krijgen. De kathedraal is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00-17.00 uur. En op zondag van 9.00-17.00 uur. Tijdens speciale missen kunt u de kathedraal niet bezoeken.

Kamp Vught

Kamp Vucht was een Nazi concentratiekamp. De bouw ervan werd gestart in 1942 met een cap. van 15.000 mensen. Er werd gekozen voor de ligging van het kamp, omdat Den Bosch dichtbij was. Het kamp was 1 kilometer lang en 350 meter breed. In het herinneringscentrum/museum zijn een aantal exposities te zien.  Het kamp heeft ook 1 origineel barak en een nagebouwde om te laten zien hoe de gevangenen leefden. Bij het kamp

Loonse en drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen zijn een nationaal park in de buurt van Den Bosch.  Het park is 3500 hectare groot en ook makkelijk te bereiken vanuit Tilburg en Waalwijk. Het park heeft een paar leuke arrangementen, horeca en parkeergelegenheden. Er is voor ieder wat wils, van huifkartochten en wandelroutes, tot slaap arrangementen en gezondheidsactiviteiten. In het park is ook het Vredesmonument voor de oorlogsslachtoffers 1940-1945.
Andere plekken die zeker bezocht moeten worden zijn:

  • Het Stedelijk museum;
  • Jheronimus Bosch art Center ;

Den Bosch is een gezellige stad die uitnodigt tot onderzoeken. Alleen of lekker in een groep. Neem een lang weekend de tijd en struin lekker de stad af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here