De Wehkamp wil nieuw distributie centrum bouwen

0
13
blog placeholder

 De wehkamp is een van Nederlands grootste webwinkels. Het assortiment bestaat momenteel uit meer dan 160 000 artikelen, onderverdeeld in vele categorieen. Dagelijks vinden er ook duizenden bestellingen plaatst die door heel Nederland bezorgd moeten worden. Dit is natuurlijk een grote logistieke taak om het allemaal bij de mensen thuis te krijgen. Het meeste wordt geregeld vanaf het  hoofdkantoor van Wehkamp deze staat aan de rand van de snelweg in de stad Zwolle, overijssel. Toch moet het werk uitgevoerd worden vanaf de distributiecentrums van de Wehkamp

 

De distributie centrums van Wehkamp

Momenteel heeft Wehkamp twee distributie centrums in Nederland. Een magazijn staat in Dedemsvaart en in het plaatsje Maurik. De meeste artikelen liggen gelegen in het magazijn in Dedemsvaart dit is tevens ook het oudste magazijn van Wehkamp. Deze werd namelijk al gebruikt in de tijd dat Wehkamp een postorder bedrijf.  De afgelopen jaren gingen de zaken zo goed bij Wehkamp dat er verschillende bedrijfspanden uit de buurt gehuurt moesten worden.

 

Mogelijkheden voor de Wehkamp

Ook vind Wehkamp het niet handig dat ze verspreid liggen over twee locaties. Ze zijn van mening dat het veel handiger is om dit op een grote, centrale  locatie te hebben. Om deze reden willen ze nog in 2013 een keuze maken waar een nieuw distributie centrum komt.  Er zijn momenteel twee plannen, een nieuw gebouw in Dedemsvaart lijkt het meest voor de liggende plan. Dedemsvaart ligt niet gelegen in het midden van het land maar Wehkamp is zeer tevreden over haar personeel waardoor het toch aantrekkelijk is om in dedemsvaart te blijven. Het enige kritiek punt op Dedemsvaart is dat de postnl liever een centrale locatie ziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here