Bruiloft dj of iets anders?

0
6
blog placeholder

Bruiloft dj of coverband?

De eerste keuze die je moet maken is of je uberhaupt wel voor een bruiloft dj wilt gaan. Een coverband is namelijk ook heel erg leuk. Als er een aantal muzikanten op een podium staan schenken mensen daar toch wat sneller aandacht aan dan aan een dj.

Aan de andere kant is een coverband over het algemeen een stuk duurder dan een bruiloft dj omdat ze met meerdere personen zijn. Ook de techniek is een stuk uitgebreider en dus duurder. Bovendien is het repertoire van een coverband natuurlijk een stuk beperkter dan dat van een bruiloft dj.

Zelf muziek verzorgen

Een andere optie is zelf voor de muziek zorgen. Veel mensen branden zelf een cd’tje of zetten een aantal nummers op een USB stickje, of ze maken gebruik van de muziekcomputer van de feestzaal.

Bij veel feestjes is dat een prima optie, maar bij een bruiloft is dat niet aan te raden. Een bruiloft is namelijk toch een zeer speciale gelegenheid, als het goed is de mooiste dag van je leven, en die wil je natuurlijk afsluiten met een echt knalfeest. Bovendien geef je een hoop geld uit aan je bruiloft, dan moet je niet gaan besparen op 1 van de belangrijkste onderdelen daarvan.

Wat kost een bruiloft dj of coverband?

Voor een goede bruiloft dj betaal je meestal een bedrag tussen de € 350,00 en € 650,00. Voor het eerste bedrag heb je een goede hobbyist die het al een aantal jaartjes doet en zijn apparatuur goed op orde heeft. Er zijn echter ook wat grotere bedrijven die meerdere drive-in-shows en dj’s hebben. Dat is wat minder persoonlijk en het kost wat meer, maar het bied je wel meer zekerheid omdat ze beschikken over reserve apparatuur en een vervangende dj regelen als dat nodig is.

Dit soort bedrijven hebben meestal ook veel meer ervaring dan een hobbyist: die verzorgt misschien 20 a 30 feestjes per jaar terwijl de grotere bedrijven er honderden per jaar verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here