Je inrichting net een beetje anders met behulp van deze leuke tips

0
111

Ikea, Intratuin, Riverdale, waar je ook komt je vindt overal dezelfde soort meubels en accessoires voor in je huis. Op zich niet erg maar het risico bestaat dat je huis eruit komt te zien als dat veel andere Nederlanders. Dat kan ook anders! In dit blog vertel ik je hoe je een moderne inrichting origineel en uniek kunt maken door deze te combineren met antieke en brocante items. Kijk voor meer tips over het inrichten van je huis op ook eens hier.

Een antieke kast met een eigentijdse look

Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om een antieke kast te kopen en deze in je favoriete kleur te sausen? Je hebt dan een mooie kast met een verhaal in een eigentijdse kleur, met als voordeel dat niemand anders jouw kast heeft. Een antieke of brocante gesausde kast geeft je inrichting een persoonlijke uitstraling en kun je leuk combineren met andere meubels, zowel moderne als antieke.

Een andere visie op kunst

Hoe leuk is het om je woonkamer, keuken of slaapkamer een persoonlijk tintje te geven? Je hebt vast wel die ene geweldige vakantiefoto die mooi gelukt is en tal van herinneringen bij je losmaakt. Die vakantiefoto kan je laten vergroten op canvas en zal heel mooi staan op een door jou gekozen plek in huis. Elke keer dat je naar die foto kijkt beleef je dat leuke fotomoment opnieuw. Een ander idee is om een canvas van een foto met een bepaald thema op een bepaalde plek te hangen. Bijvoorbeeld een canvas van een foto met eten of groenten erop in de keuken, of een foto van de ondergaande zon op je slaapkamer.

Je inrichting met een persoonlijk tintje

Je kan je keuken ook een persoonlijk tintje geven met antieke bussen en blikken die je misschien wel kent uit het huis van je moeder of grootmoeder. Of je nu een moderne keuken hebt of juist een stoere en landelijke keuken, een oud blik van bijvoorbeeld Verkade of Van Nelle is pure nostalgie en vrolijkt iedere keuken op! Ook leuk en decoratief uit grootmoeders tijd is een kristallen kaasstolp of een snoeppot. Je kan de kaasstolp leuk decoreren met bijvoorbeeld potpourri en de snoeppot vullen met toffees of andere snoepjes. Dit ziet er heel gezellig uit op je salontafel en is net een beetje anders dan de standaard decoratie van een designwinkel of een tuincentrum.

De sifon, uniek en decoratief

De sifon. Je hebt er vast nooit van gehoord. Een sifon is een antieke spuitfles die tot de jaren zestig van de vorige eeuw werd gebruikt voor het bewaren en uitschenken van, jawel spuitwater. Spuitflessen hebben een mooie koperen of plastic dop en dikwijls een embleem met het merk van de fabrikant. Sifons zijn heel decoratief en een leuk en uniek item in je huis. Geen twee sifons zijn hetzelfde en ze zijn er in verschillende kleuren. De originele basiskleuren zijn wit, amber, blauw, roze en groen, maar er zijn ook sifons in het paars of in het geel.

Tips voor een unieke en persoonlijke inrichting

Met deze leuke tips en items maak jij je inrichting net wat unieker en persoonlijker. Extra leuk is dat antieke en brocante spullen over het algemeen niet duur zijn en je ze prima kan combineren met vintage, industriële en moderne items.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here