Zelf steigerhouten meubels maken

0
26
blog placeholder

Tegenwoordig zijn meubels van steigerhout razend populair. Ze hebben een stoere, landelijke maar toch moderne look. Meubels gemaakt van steigerhout zijn ook erg leuk en uitdagend om zelf een te maken. Als je een idee hebt is het leuk om eens te proberen!

Je kunt wel tientallen soorten meubels van steigerhout maken, wat dacht je van een stoere loungeset met een bank en een tafeltje erbij, of een gaaf bed, een mooie garderobekast of een leuk krukje van steigerhout?

Als je zelf een beetje handig bent is het maken van meubels van steigerhout niet zo heel lastig. Het is een leuke hobby en een fijne tijdsbesteding. Daarnaast zou je ook nog een beetje geld kunnen verdienen met het verkopen ervan aan bekenden. Het is belangrijk om te weten waar je moet beginnen als je een leuk idee hebt om iets van steigerhout te maken.

Je kunt ervoor kiezen om met iets kleins te beginnen. Een krukje, een leuk dienblad van steigerhout, bedenk het maar! Het is belangrijk om te beslissen wat je gaat maken, hoe je het wilt maken en wat voor doel het heeft. Maak eerst eens een bouwtekening. Hierdoor krijg je een goed overzicht van wat je allemaal nodig hebt. Hoeveel meter steigerhout moet je kopen? Ook kom je erachter wat voor extra materiaal je nodig hebt: schroeven, spijkers, hoekstukken… Alles om een perfect meubel van steigerhout te maken.

Je kunt ervoor kiezen om zelf een eenvoudige bouwtekening te maken met de maten en materialen. Maar het is ook mogelijk om online bouwtekeningen aan te schaffen, hier zit vaak ook advies bij. Maak eerst eens een schets van het meubel wat je wilt gaan maken met steigerhout. Neem maten op, bedenk hoeveel steigerhout je nodig hebt en dan kun je gaan beginnen! En wie weet maak jij zo je eerste meubel van prachtig, stoer steigerhout!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here