Een artikel schrijven om zoveel mogelijk lezers te bereiken

0
135
blog placeholder

Schrijven is misschien een van je grootste hobby’s en doe je dit met heel veel plezier. Iets wat je met veel plezier doet wil je ook graag met anderen delen. Als schrijver of schrijfster wil je dat jouw werk, verhaal of artikel gelezen word door zoveel mogelijk mensen. Een artikel publiceren kan op heel veel plaatsen. Het is wel belangrijk of de plek waar je het publiceert ook echt de doelgroep bereikt. Ga voordat je iets wil publiceren eerst eens kijken naar de mogelijkheden en kijk op welke site jouw artikel het beste past. Op welke site bereik je precies die mensen die in de juiste doelgroep passen.

Een artikel publiceren? Kijk goed naar de doelgroep

Je schrijft misschien heel graag wat informatieve artikelen. Laten we als voorbeeld nemen dat je graag schrijft over het bakken van taarten. Nu wil je natuurlijk dat jouw artikelen door zoveel mogelijk mensen gelezen worden. Natuurlijk het liefst nog door mensen die hele geïnteresseerd zijn. en zelf regelmatige taarten bakt. Nu kun je jouw artikel op een wat algemene site publiceren. Ook dan is de kans groot dat mensen je artikel opmerken en lezen. Toch is het beter om een site te zoeken die wat meer specifiek is. Denk bijvoorbeeld aan een site waar iedereen zijn of haar tips kan geven over het bakken van taarten.

Een artikel schrijven en publiceren is niet zo moeilijk

Het is helemaal niet zo moeilijk een artikel schrijven. Ook niet om je tekst daarna onder de aandacht te brengen. Er zijn echter wel dingen bij het schrijven waar je even bij moet opletten. Ten eerste maak een goed duidelijk leesbaar artikel. Let op spelling en grammatica en tot slot maak niet een te lange lap tekst. Want dan zijn je lezers op een gegeven moment heel het verhaal kwijt. Het is beter om het wat kort en bondig te houden anders haken de lezers op een bepaald moment af. Maak ook duidelijke en goed leesbare tussenkopjes. Dat breekt de lange lap tekst een beetje. Het helpt om jouw artikel wat gemakkelijker te kunnen lezen

Artikelen schrijven en publiceren voor een leuke vergoeding

We hadden het net al kort over het feit dat een schrijver of schrijfster lezers wil bereiken. Het zoeken naar een goed en inspirerende onderwerp valt ook niet altijd mee. Wist je dat je met artikelen schrijven ook een leuke vergoeding kunt verdienen. Je schrijft met veel plezier maar als je er een extraatje mee kunt verdienen dan word het nog leuker. Wil je artikelen schrijven en wat geld verdienen? Dan zijn er genoeg sites te vinden waar je terecht kunt. Schrijven is een leuke hobby en het schrijven van artikelen en er geld voor ontvangen voelt als een soort bonus.

Schrijven en publiceren van je eigen geschreven artikelen

Wil je graag weer wat mooie verhalen en artikelen gaan schrijven? Dat kan je doen waar en wanneer je maar wil. weet je niet zo goed waar je over moet schrijven. Kijk gewoon eens om je heen. Het is heel vaak zo dat als je in de directe omgeving kijkt je als vanzelf op allerlei nieuwe ideeën komt. Misschien verzin je wel een onderwerp voor een artikel waar nog nooit zoveel over geschreven is. Kortom als je artikelen wil gaan schrijven is er met een beetje creativiteit genoeg gelegenheid om inspiratie op te doen. Kijk gewoon eens om je heen, waar je ook bent en je komt van zelf zonder veel moeite op een leuk of goed onderwerp. Doe wat research en maak er een mooi artikel van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here