Wat is een tacker precies?

0
495
blog placeholder

Elektrische tacker
Een elektrische tacker is de lichtste versie van dit nietpistool. Door middel van elektriciteit wordt een veer bediend die het nietje het materiaal inschiet. Deze tackers worden vaak gebruikt voor lichte klussen, zoals het monteren van smalle stukken hout op een ander materiaal. De nietjes die in dit pistool passen zijn ook niet zo heel erg groot.

Pneumatische tacker
Een pneumatische tacker is een stuk sterker dan zijn elektrische soortgenoot. Hiervoor is ook een compressor nodig die er voor zorgt dat de tacker over voldoende lucht onder hoge druk beschikt. Dankzij de luchtdruk wordt de veer weggeschoten, en daarmee dus ook het nietje. Daarnaast is het ook mogelijk om spijkers in deze pistolen te plaatsen. Hiervoor zijn speciale magazijnen benodigd, het is niet mogelijk om losse spijkers in het apparaat te plaatsen. De nietjes die in dergelijke tackers passen zijn ook een stuk groter dan die voor de elektrische variant geschikt zijn.

Tacker kopen
Uiteraard is het mogelijk om een tacker in een bouwmarkt te kopen. Maar tegenwoordig kunt u deze net zo simpel online bestellen. De meeste bouwmarkten beschikken tegenwoordig over een webshop, en er zijn zelfs bouwmarkten op het net te vinden die alleen maar online leveren. Hiermee bespaart u vaak kosten, omdat zij veel minder personeel en dure panden nodig hebben. Daarnaast kunt u online veel eenvoudiger tackers vergelijken. De specificaties zijn vaak een stuk uitgebreider dan die van de tackers die u in de bouwmarkten aantreft. Dit maakt het vergelijken nog een stuk eenvoudiger. Daarnaast bestelt u net zo eenvoudig meteen de nietjes die u nodig heeft mee. Sommige webshops zijn zelfs zo uitgebreid dat ze meteen de juiste nietjes voor u selecteren, zodat u alleen nog maar op de bestelknop hoeft te klikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here