Nitro RC auto vs Elektrische RC auto

0
221
blog placeholder

Dit zijn prima auto’s voor jonge kinderen om mee te beginnen. De geringe snelheid zorgt ervoor dat er met de bestuurbare auto gebotst kan worden, zonder dat er veel schade ontstaat aan de auto of de omgeving.

Voor de “grote” kinderen onder ons, welke langdurig plezier willen hebben met een rc auto kom je terecht bij de semi professionele rc auto’s. Dit is een hele andere categorie radiografisch bestuurbare auto’s dan de speelgoed auto’s uit de speelgoedwinkel. Ze zijn voorzien van krachtige motoren welke snelheden bereiken van tussen de 25 en 60 km/u. Sommige modellen halen zelfs nog hogere snelheden en zijn niet geschikt voor kids. Semi professionele auto’s zijn onderverdeeld in twee soorten: de elektrisch aangedreven bestuurbare auto’s en nitro auto’s.

Beide soorten semi professionele auto hebben hun voor- en nadelen. Deze hebben we hieronder kort uiteengezet.

Elektrische RC auto’s

Elektrisch aangedreven rc auto’s zijn erg gemakkelijk in het gebruik. Het enige wat je nodig hebt is een accupack welke voor de aandrijving zorgt. Met een acculader kun je het accupack opladen en daarna kun je rijden. Zo’n radiografische auto maakt weinig geluid, zodat je geen geluidsoverlast veroorzaakt. Elektrische rc auto’s zijn tevens een stukje goedkoper dan nitro auto’s.

Nitro RC auto’s

Nitro auto’s zijn vaak een duurder dan elektrisch aangedreven auto’s, maar dan heb je ook wat. Ze hebben een hogere topsnelheid en meer trekkracht. Ook kan er in principe de hele dag met een nitro rc auto worden gereden, zo lang je maar voldoende nitro brandstof bij je hebt. Elektrische auto’s stoppen er na enige tijd mee, omdat de accu opgeladen moet worden. Het grote voordeel van de echte liefhebbers is het fantastische motorgeluid van nitro auto’s. De pruttelende verbrandingsmotor is een genot om naar te luisteren als je deze vergelijkt met het gezoem van een elektrisch aangedreven radiografisch bestuurbare auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here