Magneetvissen de leukste hobby

0
47
blog placeholder

 Hoe werkt het?

Deze hobby is heel simpel en goedkoop maar goed voor vele uren plezier in de buitenlucht. Je koopt namelijk een sterke magneet met een flinke trek kracht, een trek kracht van 100 tot 200 kilo is het meeste aan te raden om te magneetvissen. Hier maak je een stevig touw van ongeveer 20 meter aan vast. Vervolgens ga je op zoek naar een sloot, meer, beekje, kanaal of rivier om je magneet uit te gooien. Je gooit hem in het water en haalt hem vervolgens weer binnen. Zodra de magneet in de buurt van metalen en ijzeren objecten is klemt hij zich hier aan vast. Zo kun jij verschillende dingen naar boven halen.

Wat kun je vangen met het magneet vissen?

De vangsten van de magneetvissers varieert sterk. Sommige vangen alleen oude blikjes, spijkers en ander klein metaal. Andere vangen grote fietsen en zware stukken metaal. Ook hoor je regelmatig in het nieuws dat iemand een oude bom uit de tweede wereld oorlog om hoog heeft gevist met de hulp van een sterke magneet. Als jij dit ook mee zou maken kun je het beste direct de politie bellen die weer voor jou de ontruimings dienst inschakelt. Ook worden er regelmatig zeer oude objecten naar boven gevist die mogelijk veel geld waard kunnen zijn.

Tips voor magneet vissen

Als je besluit om aan deze hobby mee te doen heb ik nog een aantal tips voor je:
Ga vissen in oude kanalen of water gebieden op plekken waar al heel lang een brug staat. Een grote kans bestaat dat hier vroeger ijzeren dingen gedumpt zijn die jij nu naar boven kunt halen met je magneet.
Wees altijd voorzichtig met het afhalen van de magneet, de magneten zijn namelijk erg sterk hier wil jij niet je vinger tussen krijgen. Sterke magneten kunnen zelfs jou vingers verbrijzelen pas dus goed op je zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here