Lockpicking, wat is dat eigenlijk?

0
74
blog placeholder

Bent u buiten gesloten? Heeft u uw sleutels van uw huis verloren? Voordat u een dure slotenmaker laat komen of de deur intrapt, overweeg het slot open te krijgen middels lockpicking. De meeste sloten zijn namelijk simplistische pin tumbler sloten en kunnen gemakkelijk worden geopend met behulp van een pick en tension wrench.

Alhoewel het proces simpel en makkelijk kan worden aangeleerd, is er een grote mate van geduld nodig. Om sloten te lock picking moet een persoon in het bezit zijn van bepaalde lock pick tools, die u bijvoorbeeld kunt kopen bij het Lockpicking center. Dit artikel laat in stappen zien wat u dan moet doen.

1. Begrijp hoe een slot werkt. Het pin-tumbler slot bestaat uit een cilinder dat kan ronddraaien in zijn behuizing. Wanner het slot is gesloten word het op zijn plaats gehouden door 2 type pinnen, de sleutel-  en sluit pinnen. Als de originele sleutel in het slot word gestoken drukt het deze pinnen omhoog zodat het slot geopend kan worden.

2. Koop een lockpicking set.Elke pick is speciaal ontworpen voor een bepaald slot. De tension wrench, die ook in een lockpick set zit, is het ijzertje waarmee je druk op het slot kan zetten waardoor de pinnen blijven haken en het slot geopend kan worden. De ervaren lockpicker zal direct merken welke pick wanneer te gebruiken.

3. Plaats de tension wrench in het slot. Dit doet u aan de zijde waar de pinnen zich niet bevinden. U bepaald vervolgens in welke richting het slot opendraait. Dit doet u door de tension tool te draaien naar beide richtingen. De kant waarbij het slot een beetje mee beweegt is de juiste richting. Vervolgens plaatst u de juiste spanning in die richting. Enkel ervaring leert welke druk het meest gepast is bij welk slot.

4. Plaats de pick in het slot. Steek de pick in het bovenste deel van het sleutelgat en voel met de punt de pinnen. U moet in staat zijn elke pin omhoog te duwen, is dit niet mogelijk dan pas een minder spanning toe. Identificeer welke pin het moeilijkste omhoog te duwen is. Zijn ze allemaal makkelijk of helemaal niet omhoog te duwen, dan zult u de spanning moeten aanpassen.

5. lockpick de pinnen. Normaal gesproken begint u met de achterste pin en werkt u uw weg naar voren. Is er echter een moeilijk te picken pin, dan pick deze eerst. Druk met net genoeg kracht om de neerwaartse druk van de veer te overwinnen. Vergeet niet dat de pin in een slot bestaat uit 2 delen; een sleutel- en sluit pin. Uw doel is om de sluit pin terug in het bovenste deel van de cilinder te drukken. Hierbij heeft u een correcte en continue spanning nodig die de sluitpinnen in het bovenste deel houd, om te voorkomen dat deze terugvalt. Vaak hoort u een zachte klik als u de betreffende pin correct gepicked heeft.

6. Herhaal deze stap. Herhaal deze stap bij alle pinnen. Houd rekening met de continue spanning die u per pin moet kunnen aanpassen. Als alle pinnen gepicked zijn dan kunt u het slot met behulp van de tension tool openen.

Bravo! U heeft nu de eerste ervaring met de picks en tension wrenches die horen tot het grote assortiment van lockpicking tools. Deze skills komen nog vaak van toepassing en besparen een hele hoop ellende en kosten. Nooit meer zult u buitengesloten zijn of gen toegang meer hebben tot uw spullen bij het kwijtraken van uw sleutels. Als u meer wilt weten over lockpicking als geheel dan bevelen we u de grote hoeveelheid youtube filmpjes aan, ga naar youtube en gebruik de zoektermen ‘’how to pick a lock’’ of lockpick eens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here