Kopen op een antiekveiling

0
6
blog placeholder

Er zijn in Nederland een stuk of 40 veilinghuizen waar je regelmatig terecht kunt voor kunst-, antiek- en inboedelveilingen. Een paar daarvan organiseren online veilingen maar bij de meeste kun je terecht in de veilingzaal om mee te bieden.

Voor een goed overzicht van de veilinghuizen en een complete veilingagenda kijk je op Antiekveiling.

Hierbij een aantal tips om je bezoek aan een veiling succesvol te laten verlopen:

1. Bekijk mogelijk eerst de online catalogus van het veilinghuis en schrijf op waar je wellicht interesse in hebt. Zo heb je minder kans om interessante kavels te missen, soms heeft een veilinghuis namelijk wel een paar duizend kavels staan.

2. Bezoek voordat je naar de veiling gaat altijd de kijkdag. Dan weet je zeker dat je niets mist en kun je, wanneer je interesse hebt in iets, goed kijken of het heel is en wel zo mooi als je denkt. Eventueel kun je ook nog even aan een medewerker van het veilinghuis wat meer informatie vragen over een kavel wat voor jou interessant is.

3. Als je iets interessants ziet, bedenk dan voor de tijd wat je hier maximaal voor wilt uitgeven, anders heb je kans dat je je tijdens het bieden laat meeslepen en je uiteindelijk veel meer kwijt bent dan wat je er voor wilde betalen.

4. Bekijk eerst ook even de voorwaarden van het veilinghuis. Meestal betaal je opgeld over een gewonnen kavel, dit kan soms wel oplopen tot 25-30% van het geboden bedrag. Op die manier kan een kavel toch een stuk duurder uitvallen.

5. Kun je zelf niet bij het bieden aanwezig zijn? Vraag aan het veilinghuis even op welke andere manieren je kunt bieden en hoe het gaat met het afhalen van de gewonnen kavels.

Succes met het bieden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here