De nieuwe hobby voor mama’s in 2013: digitaal scrappen!

0
18
blog placeholder

 

Iedere moeder is gek op haar kinderen. Wat is er nou mooier dan die onvoorwaardelijke liefde te uiten via een boek dat nog generaties lang zal meegaan? Aan de hand van een digitaal scrapbook kunnen mama’s de belevenissen van hun gezin vastleggen en vereeuwigen. Naast foto’s bevatten digitale scrapbookpagina’s ook teksten. Die teksten kunnen dienen als ondersteuning voor de foto’s en louter het wat-waar-wanneer-wie beschrijven, maar ze kunnen ook veel diepgaander zijn. Net als in een dagboek kunnen mama’s schrijven over de gevoelens en zorgen die gepaard gaan met het ouderschap. Ze kunnen levenslessen neerschrijven voor hun kinderen voor later. Ze kunnen vertellen over zichzelf, zodat hun nageslacht weet wat voor iemand zij was als ze er later niet meer is.

Zeker voor creatieve mama’s is digitaal scrappen een ideale hobby. Elke layout kan beschouwd worden als een kunstwerk.  Door het aanbrengen van versieringen of illustraties, door de juiste compositie van je foto’s en je tekst creëer je een visuele impact die je in een gewoon fotoboek niet terug vindt.

Een digitaal scrapbook maken doe je in een programma waarmee je foto’s kan bewerken. De enige voorwaarde is dat het software moet zijn die met lagen kan werken. Alle foto’s, achtergronden en versieringen worden in aparte lagen geplaatst en zo verschoven tot er een aangename compositie is gevormd. Je kan zoveel of zo weinig versieringen gebruiken als je zelf wil. Vervolgens wordt er tekst bijgeschreven. Een belangrijk onderdeel is het aanbrengen van realistische schaduwen op de verschillende elementen. Men wil hierbij het uitzicht van een echte, papieren layout imiteren. Als de layout klaar is, wordt hij opgeslaan als jpeg-bestand en kan hij geprint worden. Veel digiscrappers sparen echter hun layouts op tot ze er genoeg hebben om een fotoboek van te maken.

Die fotoboeken kunnen dan op de koffietafel worden uitgestald. Kinderen en bezoekers nemen ze keer op keer ter hande en alle herinneringen blijven levendig aanwezig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here