7 tips bij de aankoop van een airsoft AEG

0
241
blog placeholder

1. Kwaliteit gaat langer mee
Er is een groot verschil in prijs tussen airsoft van goedkope Chinese makelij en deze van kwaliteitsmerken volledig uit metaal. Soms is het moeilijk af te leiden van een foto om welk merk het nu juist gaat, daar verschillende producten soms hetzelfde model maken. Een voorbeeld hiervan is de SVD. Deze wordt gemaakt door ASG, Real Sword, King Arms, CYMA, in een versie volledig uit ABS tot één volledig uit metaal en hout. Prijzen variëren dan ook van €100 tot €1000. Controleer dus zeker bij de aankoop het merk van het wapen die je koopt om later niet voor verrassingen te staan.

2. Probeer het eerst
Voordat u een gebruikt Airsoft apparaat koopt, is het best die eerst ter plaatse uit te proberen, zodat u voor uzelf kan uitmaken dat alles in goede staat is. Soms worden ze aangeboden online en plaatst de verkoper enkel kleine foto’s online. Vraag dan zeker naar foto’s van de AEG of GBB uit verschillende hoeken. Probeer ook om te gaan naar een verkoper die al een goede online reputatie heeft.

3. oorlogsperiode
Kijk naar de oorlog die je met je team wilt nabootsen. Als ze voor de Vietnam-oorlog gaan, dan zijn de gebruikte wapens anders dan die in Afghanistan. Kies dan een airsoft wapen dat gebruikt werd in die periode. Als u van plan bent om de Vietnam oorlog als thema te nemen, kies dan een heel ander type pistool als dat u van plan was Afghanistan als tijdsperiode te gebruiken.

4. Betrouw nooit de BBs
Betrouw nooit de meegeleverde BBs als de zak open is. Deze kan bestaan uit een mix van gewichten, merken, kwaliteiten en al dan niet biologisch afbreekbare BBs. In de handel zijn genoeg gespecialiseerde winkels die je perfect kunnen bijstaan in de aankoop van de correcte BBs.

5. Controleer de internals
Als u zelf u AEG niet kan open openen en de internals kan controleren, let goed op de toestand van de pinnen die het geheel samen houden. Als alle verf verwijderd is of ze staan vol met krassen, geeft dit een indicatie van goed of slecht onderhoud.

6. Comptabiliteit
Als alle andere airsoft geweren of pistolen die je al in je bezit hebt van een bepaald merk zijn, is de kans groot dat je onderling eventueel dingen kan uitwisselen, en deze dus niet meer moet opnieuw gaan aankopen. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan batterijen en magazijnen.
Maar kijk hierbij ook verder dan je eigen collectie maar ook naar je team. Als iedereen een m4 heeft en jij koopt een AK74, dan zal je nooit onderling een magazijn kunnen uitwisselen.

7. Upgrades
Het is altijd plezant om onmiddellijk een volledig geüpgraded airsoft apparaat te kopen. Die schiet meestal sneller en accurater dan een die standaard uit de doos komt. Maar is een wapen die origineel €100 koste en waaraan men €250 spendeerde om te upgraden, echt ook €350 waard? Volgens mij niet, want het is en blijft een wapen van €100. Als de upgrades geen toegevoegde waarde hebben, hou hiermee dan ook rekening bij het bepalen van de prijs die je wilt geven voor dat ene airsoft apparaat.

Hou er ook rekening mee dat de verkoop van airsoft apparaten in België en Nederland gereglementeerd is. In België is de verkoop vrij vanaf 18 jaar, maar in Nederland moet u aangesloten bij de airsoft organisatie NABV. Versturen van airsoft apparaten in bij wetgeving verboden tussen particulieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here