Wat kun je doen als je geen creditcard kunt aanvragen?

0
201

Veel mensen hebben een creditcard. Heel handig om betalingen te doen in het buitenland of online te winkelen. Je doet een betaling en je betaalt achteraf het openstaande saldo, vaak kan dit ook in termijnen. Maar in sommige gevallen kun je geen creditcard aanvragen. Dit kan het geval zijn als je schulden hebt of als je van een minimum inkomen zoals een bijstandsuitkering moet rondkomen. Vaak willen creditcard maatschappijen dan geen card aan je verstrekken omdat ze bang zijn dat je niet aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Soms is er echter wel een oplossing: de debetcard.

Alleen geld uitgeven dat je hebt

Als je een debetcard hebt dan kun je daarmee alleen geld uitgeven wat op de card staat. Je moet er dus eerst geld naar overmaken vanaf je bankrekening. Als er 100 euro op de card staat kun je 100 euro uitgeven, maar geen cent meer. Het voordeel is dat je nu online aankopen kunt doen bij webwinkels die niet met iDeal werken of waar je geen geld naar kunt overmaken vanaf je bankrekening. Het gaat dan vaak om buitenlandse webshops. Een bijkomend voordeel is dat je niet hoeft om te rekenen naar vreemde valuta, dat gebeurt automatisch. Je kunt dus zonder problemen 10 dollar of 5 Engelse pond overmaken. Houd er wel rekening mee dat er bovenop de wisselkoers een opslag wordt berekend van doorgaans 2%.

Je betaalt geen rente op een debetcard

Het grote voordeel van een debetcard is dat je geen rente betaalt. Je kunt immers nooit rood staan. Op een gewone creditcard kan dat vaak wel. Hiervoor betaal je gemiddeld zo’n 14% rente. Dat is een flink bedrag. Veel mensen gebruiken hun creditcard voor een grote uitgave die ze dan in termijnen aflossen. Maar vaak kun je beter voordelig geld lenen dan hiervoor je creditcard te gebruiken. Dit is namelijk vrijwel altijd een stuk voordeliger.

Een auto in het buitenland huren met een debetcard

Als je met vakantie gaat en je wilt in het buitenland een auto huren dan is dat lang niet altijd mogelijk als je een debetcard hebt. Een creditcard is vrijwel altijd nodig, en vaak wordt een debetcard niet geaccepteerd. Dit komt omdat het verhuurbedrijf de zekerheid wil hebben dat ze de kosten van schade zonder problemen via je card kunnen incasseren. Dat kan natuurlijk niet als je geen bestedingslimiet hebt. Let hier dus op als je naar het buitenland gaat en daar graag een auto wilt huren. Er zijn verhuurders die wel verhuren als je een debetcard hebt, ze zijn vaak eenvoudig online te vinden.

Een debetcard is ideaal als je te snel geld uitgeeft

Als je de neiging hebt om meer geld uit te geven dan verantwoord is, dan is een debetcard ideaal. Je kunt dan nooit meer uitgeven dan je hebt en je kunt er dus niet door in de schulden komen. Je profiteert van de voordelen van een creditcard, zoals eenvoudig betalen in het buitenland en online winkelen. Als er onvoldoende saldo op de card staat wordt de betaling geweigerd. Je geeft dus nooit te veel geld uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here