Zuinig met energie in de winter.

0
16
blog placeholder

Vloerverwarming werkt
Het blijkt dat vloerverwarming niet alleen zorgt voor een behaaglijk gevoel en ware voeten, maar ook effect heeft op de thermostaat. Doordat de gevoelstemperatuur aangenaam is, doordat men warme voeten heeft, wordt de thermostaat gemiddeld ook minder hoog opgedraaid. Wie zijn thermostaat dan 1 graad lager zet, bespaart al snel zo`n 5% op de energierekening besparen.

Gordijnen weg

Gordijnen die voor de verwarming hangen of er overheen zorgen er voor dat warmte verloren gaat. De warmte blijft dan hangen tussen de gordijnen en het raam, maar kan zich niet verspreiden over de ruimte. Hierdoor moet de thermostaat vaak omhoog om een goede temperatuur te verkrijgen. Zorg dat radiatoren niet worden belemmerd in het afgeven van hun warmte, zodat de thermostaat niet omhoog hoeft.

Laat de nacht tijdig intreden

In de avonduren, als men vaak kou ervaart, wordt de kachel al snel naar een graad of 21 opgeschroefd. Toch kan men besparen door de kachel tijdig terug te zetten. `s nachts kan de kachel op 15 graden staan, waardoor het huis ook `s morgens weer snel warm kan worden gestookt. Door een uur voordat je gaat slapen de kachel al terug te zetten naar de nachttemperatuur, bespaar je al snel zo`n 40 euro per jaar.

Ventileren zorgt voor eenvoudige warmte

Het klinkt misschien tegenstrijdig dat koude lucht goed kan zijn voor de warmte in u huis, maar het is waar. Als je iedere dag het huis ongeveer 15 minuten tot een half uur ventileert, kan de vochtige lucht het huis uit en kom de droge lucht van buiten er voor in de plaats. Deze lucht is beter te verwarmen en zal de temperatuur eerder doen stijgen als u de kachel aanzet.
Daarnaast is het belangrijk dat de warmte niet verloren gaat. Hiervoor is goede isolatie en dubbel glas erg belangrijk. Een huis waar geen kieren inzitten, verliest minder warmte. Deze handelingen kunnen echter niet in de wintermaanden zelf geregeld worden, maar kunnen wel veel verschil maken in de energierekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here