Zorg voor een opgeruimde werkplek

0
77
blog placeholder

Een opgeruimde werkplek zorgt voor meer rust in je hoofd. Je kunt je beter concentreren op de werkzaamheden en dit zorgt voor een hogere arbeidsproductiviteit.  De meest voor de hand liggende manier om uw werkplek op te ruimen is het neerzetten van ordnerkasten, echter zijn er ook andere manieren om meer rust te creëren.

Enkele tips voor een opgeruimde werkplek:

– Zorg voor genoeg ordnerkasten voor het opbergen van uw ordners en ander kantoormateriaal
– Zorg voor een ruim bureau, zodat u genoeg werkruimte heeft. Een gemiddeld bureau is 160x80cm.
– Maak uw bureau om de paar weken schoon, dit zorgt ook voor een gezonde werkomgeving
– Zet een ladeblok onder uw bureau voor documenten en materiaal wat u vaak nodig heeft

Zorg naast een opgeruimd kantoor ook voor een ergonomische bureaustoel. Een goede bureaustoel kunt u op diverse manieren instellen zodat u een goede zithouding heeft. Een goede zithouding voorkomt diverse lichamelijke klachten. De meest voorkomende klacht is last van de onderrug. Dit kan eenvoudig worden opgelost door goed naar achteren te zitten in de stoel en door de benen in een hoek van 90 graden op de grond te zetten. Indien u blijvende last heeft van pijn in de onderrug kunt u een lendesteun in een bureaustoel plaatsen. Dit zorgt voor een betere ondersteuning van de onderrug. Handige instelfuncties om ergonomisch te werken zijn hoogteverstelling, zitdiepte verstelling en  armleuning in breedte en diepte verstelbaar. Zorg ervoor dat de armleggers op dezelfde hoogte zitten als uw bureaublad, zodat u uw armen ontspannen kunt houden.

Een opgeruimde werkplek in combinatie met een goede bureaustoel zorgt voor een goede basis voor de juiste werkomgeving. Uiteraard spelen nog diverse andere factoren een rol als het draait om een prettige werkomgeving, echter als de basis goed is, zal dit gemakkelijker te realiseren zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here