Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central en waarvoor dient het?

vrouw achter een laptop

Je gebruikt wellicht al oplossingen als Office 365 en je hebt ook een boekhoud-, een verkoop- en een voorraadbeheerprogramma. Dan weet je vast wel hoe handig het zou zijn als al deze programma’s informatie uitwisselen en je gegevens slechts een enkele keer hoeft in te geven. Net daarom heeft Microsoft een eigen ERP-programma op de markt gebracht, Microsoft Dynamics 365 Business Central. Deze oplossing wordt door velen aangeprezen en is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven. Wat is het en wat kost het? We leggen het voor je uit.

Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central?

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een cloudgebaseerde ERP-oplossing van Microsoft. Net als andere ERP-programma’s ondersteunt het alle bedrijfsprocessen vanuit een centrale database. Hierdoor hoeft data maar een keer te worden ingegeven en is er geen risico op inconsistente gegevens. Tegelijkertijd heb je meteen alle zakelijke tools die je nodig hebt. Dit komt omdat Business Central ook koppelingen heeft met andere veelgebruikte apps als Power BI, Power Apps, Power Automate en Microsoft 365. Er worden ook heel wat extra apps aangeboden die gemaakt zijn door specialisten. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen voor het managen van documentenstromen of voor het scannen van goederen.

Mogelijkheden van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Kenmerkend aan de ERP-oplossing van Microsoft is dat het cloudgebaseerd is. Dit wil zeggen dat Business Central net als andere ERP-oplossingen een centrale database heeft, met het enige verschil dat deze database zich niet op je eigen servers bevindt, maar op de servers van Microsoft. Deze servers zijn zowel fysiek als softwarematig heel goed beveiligd, zonder dat jij je hierover hoeft te bekommeren. Tegelijkertijd zijn de gegevens steeds toegankelijk. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een internetverbinding.

Een van de grootste voordelen van deze ERP-oplossing van Microsoft is misschien wel dat men twee keer per jaar een update uitbrengt. Ook de apps worden regelmatig geüpdatet. Zo ben je zeker dat ze steeds blijven werken. Terwijl duur maatwerk en freelanceprogrammeurs niet langer nodig zijn, blijf je toch altijd zeker van een goede werking. Bovendien wordt de software er ook steeds beter op. Een voorbeeld daarvan zijn de investeringen die Microsoft in AI (Artificial Intelligence) doet. Hierdoor kan de software steeds betere voorspellingen doen, bijvoorbeeld op het gebied van voorraadbeheer en de cashflow van een onderneming. Bij dit laatste houdt het zelfs rekening met het betaalgedrag van de klanten. Voor kleine ondernemingen zijn dergelijke oplossingen vrijwel niet zelf te ontwikkelen, terwijl Microsoft ze aan betaalbare tarieven aanbiedt.

Prijs van Microsoft Dynamics 365 Business Central

De prijs voor dit alles is afhankelijk van het pakket waarvoor je kiest. Bij Microsoft Dynamics 365 Business Central Essentials gaat het bijvoorbeeld om 59 euro per gebruiker per maand, terwijl het bij het Premium-pakket om 84,30 euro per gebruiker per maand gaat. Je beschikt dan over extra tools voor onder meer servicebeheer en productie. Als je ook gerelateerde tools als Power BI en Power Apps wil gebruiken, loopt de rekening natuurlijk verder op. Het is belangrijk om je goed te laten adviseren over welke tools je al dan niet nodig hebt en hoe je alle processen in een enkel ERP-systeem integreert. Onder andere Dynamics Consultants, een Gold Microsoft Partner, kan je hierover informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here