Wat is Magento

0
20
blog placeholder

Magento is een technisch startpunt voor het bouwen van webshops. Zie het als een content management systeem, maar dan voor online verkoop. Het aanmaken en beheren van producten, inzien en bewerken van geregistreerde klanten en inzage in de bestellingen gebeurt allemaal via één adminpanel. Magento draait op een server en je hebt altijd toegang indien je over een werkende internetverbinding beschikt.

Misvattingen rondom open source

Door het feit dat Magento open source is, is er veel informatie over het platform te vinden. Met als gevolg laagdrempeligheid, waardoor veel amateur programmeurs met het systeem experimenteren. Echter, zelf een magento webshop opzetten is nooit de intentie geweest van de inspanningen voor het bouwen van een community. De amateur cultuur rondom Magento wordt gelukkig niet gezien als een slecht ding. Juist door de (onbedoelde) laagdrempeligheid heeft het systeem enorm in naamsbekendheid kunnen groeien. Het geeft ook een goed beeld van de schaalbaarheid. Magento is inzetbaar voor webshops met 10 bestellingen per maand, als 10 miljoen omzet per maand.

Magento vs. wordpress

Een bijkomend effect van het feit dat Magento open source is, is dat er vaak een vergelijking wordt gemaakt met WordPress. WordPress is van origine een blogplatform, wat met gebruik van Woocommerce (een plugin) kan worden omgetoverd tot webshop. Hoewel WordPress als platform volwassen genoeg is voor gebruik op schaal, staat Woocommerce in de kinderschoenen met betrekking tot e-commerce. WordPress is nooit bedoeld als ontwikkelplatform voor enterprise softwareontwikkeling op maat, waardoor Woocommerce met WordPress als onderliggende infrastructuur nooit het niveau van Magento zal kunnen bereiken. Door de toegankelijkheid van WordPress, is Woocommerce terecht wel erg populair voor het opzetten van webshops. Kies je voor Magento?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here