Waarom heeft je bedrijf een website nodig?

0
116

Vandaag de dag heeft vrijwel elk bedrijf een website. Sommige ondernemers vragen zich af of het voor hun bedrijf wel nodig is om online vindbaar te zijn. Voor veel, vooral kleine plaatselijke ondernemers, geldt dat zij hun klanten vaak werven door mond tot mond reclame. Als iemand een goede schilder  zoekt is de kans groter dat hij de schilder belt die bij zijn buurman goed werk heeft geleverd dan dat hij online gaat zoeken. Maar toch kan het heel handig zijn om ook online goed vindbaar te zijn. Het kan je zeker extra klanten opleveren. Daar moet je dan wel wat tijd en energie in steken.

Registreer een goede domeinnaam

Denk van tevoren goed na over de naam van de URL waar je straks gevonden wilt worden. Zorg dat de spelling correct is, want als je eenmaal een naam hebt geregistreerd en je site is online, dan draai je dat niet zomaar terug. Een domeinnaam registreren is online snel geregeld. Als jouw domeinnaam al bezet is kun je een alternatief kiezen of door middel van een kleine aanpassing misschien toch de door jou gewenste naam registreren. Zorg dat je domeinnaam niet te lang is, hoe korter hoe groter de kans dat mensen het makkelijk onthouden. “Hans van der Zee Schildewerken” is een stuk lastiger dan vdzeeschilders.nl.

Laat een website bouwen als je hier zelf niet handig in bent

Als je zelf geen kaas hebt gegeten van het bouwen van een website dan kun je natuurlijk een cursus WordPress of Joomla gaan volgen. Maar vaak heb je daar als drukke ondernemer helemaal geen tijd voor. In zo’n geval kun je dit werk dan ook beter uitbesteden. Er zijn online bedrijven te vinden die voor een vast bedrag een eenvoudige website voor je kunnen maken. Als je voor het verkrijgen van opdrachten en nieuwe klanten niet van je website afhankelijk bent dan hoeft hier niet zo heel veel aandacht te worden besteed. Moet je het juist wel van online contacten hebben dan is het natuurlijk zaak een mooie, duidelijke en goed vindbare website te laten maken.

Investeer in linkbuilding en landingspagina’s

Als jouw bedrijf het moet hebben van online vindbaarheid dan is het belangrijk dat jouw site goed gevonden wordt door Google en andere zoekmachines. Dit bereik je door te investeren in linkbuilding en landingspagina’s. Dit zijn pagina’s die op speciale websites (linkbuilding) of op de eigen website (landingspagina’s) worden geplaatst om iemand die een zoekmachine gebruikt naar jouw website te leiden. Houd er wel rekening mee dat je, wil je echt goed scoren in Google, hier ene flinke investering voor moet doen. Doe dit alleen als het nodig is voor je bedrijf en als je denkt dat het zinvol is. Concurreren met landelijke bedrijven via internet is vaak onbegonnen werk.

Zorg voor foutloze teksten op je website

Als je zelf niet goed bent in Nederlands, laat de teksten voor je website dan schrijven door iemand die dat wel goed kan. Misschien heb je iemand in je familie of vriendenkring. Zo niet  dan kun je een beroep doen op een professioneel tekstbureau. Zij kunnen bepaalde zoekwoorden in de teksten verwerken die relevant zijn en waardoor jouw website gemakkelijker wordt gevonden door zoekmachines.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here