Vragen aan de manager

0
9
blog placeholder

Inleiding

Als kandidaat bereid je je natuurlijk goed voor op vragen die jou gesteld kunnen gaan worden tijdens een sollicitatiegesprek. Research is belangrijk zodat je alle ins en outs van het bedrijf kent. De potentiële werkgever is echter niet de enige die vragen kan stellen tijdens het gesprek. Sterker nog, het getuigt van goede voorbereiding en interesse als jij zelf ook vragen stelt. Onderstaande zijn voorbeelden die je kunt gebruiken. Probeer ze in een gesprek te verweven in plaats van je gesprekspartner niet aan een vragenvuur te onderwerpen.

Algemene vragen over de vacature
 Wat is de reden voor de vacature?
 Waarom wordt de vacature niet intern ingevuld?
 Wat heeft op dit moment topprioriteit?
 Wat zijn de lastigste uitdagingen voor degene die deze positie gaat vervullen?
 Wat zou een goede strategie zijn wanneer ik deze problemen tegenkom?
 Hoeveel mensen hebben deze vacature de afgelopen 5 jaar vervuld?
 Wat zijn positieve aspecten aan de voorgangers en zijn er aspecten die je miste?
 Wat zijn voorbeelden van prestaties van voorgangers?

Het team

Vragen over het team die je kan stellen zijn bijvoorbeeld over de grootte, maar ook over de focus of doel van het team. Verder kan je denken aan de targets en hoe vaak deze targets worden gehaald en hoeveel vrijheid je zelf hebt bij het bepalen van prioriteiten, doelen en deadlines?

De functie inhoudelijk

Hoe ziet een typische dag eruit in deze functie? Veelal zal het antwoord zijn dat geen dag hetzelfde is, dus je kan er ook voor kiezen om te vragen hoe een week eruit kan zien. Verder kan je vragen naar de begeleiding en training; is er bijvoorbeeld opleidingsbudget? Met wat voor projecten ga je je bezig houden?

Vragen over de manager

Iedereen vindt het leuk als je interesse in ze toont. Bovendien vertelt het je meer over zowel het bedrijf als je gesprekspartner. Een goede vraag is hoe de manager hier terecht is gekomen, maar ook hoe kan je de managementstijl het best beschrijven? Hoe ga je mijn prestaties meten? Wat zijn eigenschappen die je waardeert in werknemers?

En verder

Vergeet niet dat het doel van het gesprek is om jezelf te verkopen, maar ook om te kijken of het de juiste positie voor jou is.Wanneer je wordt gevraagd of jij nog vragen hebt, is het goed om hier gebruik van te maken en vragen te stellen die voor jou belangrijk zijn. Vraag ook hoe de rest van het proces eruit zal zien; hoe veel rondes zijn er, hoe veel kandidaten en wat is de tijdsspanne? Wanneer krijg je feedback?

Wat je niet moet vragen

Informatie die je ook op de site had kunnen vinden.

Meer nuttige sollicitatietips en de laatste ict vacatures vind je op Bonque.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here