Uw energieleverancier heeft een incassobureau ingeschakeld

blog placeholder

Helaas zijn er steeds meer mensen en ondernemers die te maken hebben met minder inkomsten en meer financiele problemen. Als u vervolgens met moeite de huur of hypotheek kan voldoen, en u krijgt te horen van uw energieleverancier dat ze een incassobureau inschakelen om de energie achterstand te incasseren is dat natuurlijk erg schrikken. Stel dat uw stroom er af halen? Vooral in de winter tijd zal dat heel erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt ondernemen om het openstaande bedrag te voldoen, en het stroom weer aan te laten sluiten.

Hebt u uw rekening niet op tijd betaald? Dan ontvangt u een herinnering of aanmaning van de energieleverancier. In deze herinnering staat vermeld dat u voor een bepaalde datum het openstaande bedrag moet voldoen, vanaf dat moment is het verstandig direct contact op te nemen met de energieleverancier. Leg uit dat u even geen geld heeft, en vraag om de mogelijkheden, soms komt het voor dat ze zeggen betaal de factuur maar in 2 keer, of u kunt uitstel krijgen. Betaald u de rekening niet voor de nieuwe datum? Dan krijgt u opnieuw een herinnering of aanmaning, deze brief is een stuk strenger en er worden vaak ook extra kosten bij u in rekening gebracht. Als u een langere tijd nergens op reageerd en niet betaald, is de kans groot dat ze de overeenkomst met u ontbrekenen. Dat wil zeggen dat ze u afsluiten van het netstroom netwerk, en dat u dus geen gebruik kunt maken van hun stroom.

Natuurlijk is het dan nog niet afgelopen, want u heeft nog steeds een openstaande factuur bij de energieleverancier. Vaak schakelen ze een incassobureau of gerechtsdeurwaarder in om de openstaande schuld te incasseren. Het is dus altijd verstandig de stroomrekening zoveel mogelijk te voldoen, al kunt u maar 10 euro voldoen, het toont aan dat u wel wilt betalen, hierdoor krijg u mogelijk langer de tijd om de schuld te voldoen. Wanneer u dit niet doet, zult u tot een oplossing moeten komen met het incassobureau

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here