Transportwielen kiezen, bevestigen en onderhouden

0
13
blog placeholder

Juiste transportwielen kiezen.

Transportwielen worden veelal gebruikt om zware lasten te verplaatsen. Deze wielen hebben dan ook de perfecte eigenschappen hier voor. Ze kunnen zware lasten aan en zijn op vele ondergronden te gebruiken. Toch zijn er veel miskopen door het kiezen van de verkeerde wielen. Waar let je op als je een transportwiel uitzoekt.

Het gewicht is de belangrijkste schakel voor het wiel. Stel u gebruikt wielen voor het verrijden van rolcontainers. Dan is het van belang dat u het totale gewicht weet wat u vervoeren wil. Stel dit is 1000 kilo dan moet u transportwielen hebben die minimaal 250 kg per wiel kunnen dragen. Gaat u het transportwiel te zwaar belasten dan gaat het snel mis. Ook zult u merken dat het verplaatsen van de rolcontainer niet erg gemakkelijk gaat. Lees verder over wat er nog meer van belang is bij het kiezen van de juiste transportwielen

Welke soorten wielen?

Als het gewicht klopt is het van belang dat u het juist soort wiel kiest. Zo zijn er P.U. wielen. Deze hebben een harde eigenschap en zijn vaak wit. Het voordeel van deze wielen zijn dat ze geen bacterien en rommel aantrekken door dat ze volledig glad zijn. Verder zijn er rubberwielen en tpr wielen. Het voordeel van deze wielen zijn dat ze geruisloos zijn en schokken opvangen van het rijden. Als laatste zijn er transport of zwenkwielen met luchtbanden. Het nadeel is dat de band lek kan raken. Toch bij normaal gebruik zal dit niet snel gebeuren.

Welk transportwiel voor welke ondergrond?

Voor de meeste ondergronden kun je bijna alle transportwielen gebruiken. Wel zijn er een paar uitzonderingen. Tpr wielen kunnen perfect op beton gebruikt worden alleen op asfalt zal het minder zijn. Door gras en zan kunt u het beste wielen met luchtbanden gebruiken. Verder zijn alle wielen overal wel te gebruiken. Als u in de industrie de wielen gebruikt is het van belang dat u wielen kiest voor u werk. Een slager of bakker kan het beste wielen kiezen die eenvoudig te reinigen zijn en waar weinig rommel tussen komt.

Tot slot

Als u deze opties in uw achterhoofd houd zal het altijd goed gaan met het bestellen. Vraag in de winkel ook altijd om hulp zodat u zoveel mogelijk informatie krijgt te weten. Het is immmers zonde van uw geld als u het verkeerde wiel besteld. Verder zijn de wielen is verschillende prijsklassen te bestellen. Bijna altijd gaat het op hoe goedkoper de wielen. Hoe lager de kwaliteit en andersom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here