Succesvol vergaderen begint bij goede afspraken

0
25
blog placeholder

Het houden van een vergadering is zo vruchtbaar als je zelf wilt, maar de stelregel is naar mijn mening toch echt wel dat de meeste vruchtbare vergaderingen voortkomen uit een solide voorbereiding en goede afspraken. Zeker wanneer je een vergadering gaat organiseren op een externe locatie, zoals bij een congrescentrum. Het organiseren van een vergadering op een externe locatie kan een boel extra resultaten opleveren en kan zorgen voor inspiratie en punctualiteit. Of je nu in een kroeg of bij een vergaderlocatie een vergadering gaat organiseren, vergaderen op een nieuwe plek en omgeving zorgt voor nieuw gevonden inzichten. Wil je het goed doen? Dan is het wel handig om goede afspraken te maken. In deze blog noem ik een aantal tips die jou helpen bij het succesvol organiseren van een vergadering op een andere locatie.

Catering

Het is van groot belang om te zorgen voor een goede catering, zodat echt iedereen wat wils heeft. Dit is natuurlijk alleen relevant wanneer er voldoende mensen op je vergadering komen en je vergadering langer duurt dan een uurtje. Bespreek met de locatie waar jij je vergadering wilt gaan organiseren, of er bijvoorbeeld mensen komen met een bepaalde allergie of een bepaalt geloof. Dit kan deze mensen namelijk enorm beletten in het eten en drinken dat ze mogen hebben.

Goede afspraken over uitloop

Zoals je allicht zelf ook wel weet is het niet gek als een vergadering uitloopt. Dit kan natuurlijk gewoon voorkomen en is vaak niets aan te doen. Wanneer je een vergadering gaat organiseren op een externe locatie is het echter vaak zo dat je gebonden bent aan de tijd die je hebt afgesproken met de locatie. Daarom is het van groot belang dat je duidelijke afspraken maakt over wat er gebeurd wanneer je inderdaad last hebt van uitloop.

Succes!

Wanneer je een goede vergadering wilt organiseren is het organiseren van een vergadering op een externe locatie altijd een goed idee. Gebruik de tips uit deze blog om er echt een succes van te maken en onthoud dat goede afspraken het succes van je vergadering kunnen maken of breken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here