PHP programmeur

0
8
blog placeholder

Meestal zijn dit jonge volwassenen die vanaf hun 12e bezig zijn geweest met het maken van websites en zo PHP, MySQl en XML/XSLT zichzelf aangeleerd hebben. Zo ook Martijn Moes van Intermoes.nl; een ervaren PHP programmeur die door zelf te ontdekken en te proberen zich de programmeertalen eigen heeft gemaakt.

PHP programmeurs zijn overal te vinden en er is een groot aanbod van freelancers en MKB-bedrijven die PHP projecten voor u kunnen uitvoeren. PHP wordt gebruikt om op internetservers een dynamische website te creëren; in andere woorden, zonder PHP geen interactieve website. PHP wordt bijna altijd samen met MySQL gebruikt waarbij een database in MySQL gemaakt wordt en met behulp van PHP de gegevens uit de database gehaald kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een forum; uw accountgegevens, berichten en reacties worden opgeslagen in een MySQL database en wordt er bij ieder bezoek uitgehaald met behulp van PHP.

Martijn Moes: “Zonder dat internetgebruikers het beseffen, is het maken van een website veel werk en vooral een lastig karwij. Zelf werken en maken wij vaak een Content Management Systeem voor websites, waarbij de website eigenaar zelf zijn teksten, instellingen, foto’s enzovoorts kan bewerken. Door gebruik te maken van een Content Management Systeem (CMS) kan eigenlijk iedereen een eigen website beheren; het maken en programmeren van zo een CMS is echter een taak voor een specialist. Zelf heb ik een eigen CMS systeem ontwikkeld voor mijn eigen websites en kan ik deze zo aanpassen zodat het gebruikt kan worden voor iedere website.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here