Wat moet er in de ontslagbrief staan?
Bepaalde punten moeten terugkomen in uw brief, wil de ontslagbrief rechtsgeldig zijn. Ten eerste moet uw naam en de datum in de brief voorkomen. Ten tweede moet er duidelijk instaan dat u de arbeidsovereenkomst opzegt en per welke datum u dat wil doen. Daarbij hoort meestal een opzeggingstermijn die u ook duidelijk in de brief hoort aan te geven. Vervolgens is een correcte ondertekening ook van belang.
Wat mag er in de ontslagbrief staan?
In principe hoeft u alleen de bovenstaande punten in de brief te verwerken. Als u echter met plezier bij het bedrijf heeft gewerkt kunt u dat ook aangeven in de brief. Zo laat u een goede indruk achter. U kunt dit bijvoorbeeld in de tweede alinea aanduiden met de zin “graag wil ik nog benadrukken dat ik met plezier bij uw bedrijf heb gewerkt”.
Koestert u echter nog wrok tegen uw baas of uw bedrijf, dan is het niet handig om dat in uw brief te laten weten. U kunt een hekel hebben aan uw baas maar als u dat uit in uw brief getuigt dat van weinig professionaliteit.
Ontslagbrief verzenden
Het is handig om uw ontslagbrief aangetekend te versturen. In het geval van een arbeidsconflict of een dreigend arbeidsconflict wordt dit sterk aangeraden. U kunt uw brief aangetekend versturen door naar het postkantoor te gaan. Daar wordt de brief voor u verzonden. Hier zijn kosten aan verbonden die u ter plekke betaalt. Ook is het dan handig om een kopie van de brief en een verzendbewijs te bewaren.