Online Reputatiemanagement

0
8
blog placeholder

Heden ten dage is een reputatie en-/of imago snel gevormd. Negatieve berichten worden gemakkelijk verspreid op het internet. Online Reputatie Management is belangrijk voor het in stand houden of creëren van een positief  imago onder potentiële klanten. Maar waarom is dat eigenlijk belangrijk?

De kern van Online Reputatiemanagement

Online Reputatiemanagement is het managen van uw online reputatie. Online Reputatie Management kan betrekking hebben op uw eigen reputatie als persoon, maar het kan ook betrekking hebben op uw bedrijf. Tevens kunt u zowel de reputatie van uzelf als van uw bedrijf online managen. Het managen van uw online reputatie is belangrijk omdat uw reputatie iets zegt over het aanzien van consumenten richting u of uw bedrijf. Internet maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk berichten te plaatsen die vervolgens niet verwijderd kunnen worden. Al dan niet terecht kunnen dit ook negatieve berichten zijn. Het opsporen en managen van deze berichten is belangrijk om aan een goede reputatie te werken.

De urgentie van Online Reputatiemanagement

Is Online Reputatiemanagement wezenlijk zo belangrijk? Met de komst van internet loopt uw reputatie steeds meer risico’s. Op social media en op diverse blogs worden gemakkelijk en snel meningen gevormd. Deze meningen kunnen resulteren in negatieve berichtgeving over uw organisatie. Potentiële klanten kunnen deze berichten tegenkomen. Op deze manier kunnen zij beïnvloed worden in negatieve zin. Tegenwoordig geldt namelijk; u bent wat anderen vinden dat u bent. Consumenten hoogachten de meningen van anderen bij het maken van beslissingen. Een negatief imago kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. U kunt hierbij denken aan minder verkopen, minder sollicitanten en in het uiterste geval rechtszaken.

Wat kunt u doen aan uw reputatie?

Om te zorgen dat uw reputatie in orde is en blijft kunt u een aantal dingen doen. Zelf kunt u berichten plaatsen op diverse internetpagina’s zoals social media, blogs of persberichten op uw eigen website. Op deze manier verspreid u positieve berichten over uw organisatie. Daarnaast kunt u positief reageren op berichten van anderen over uw bedrijf. Hiermee beloond u deze mensen voor het plaatsen van positieve berichten. Deze positieve berichten beïnvloeden namelijk weer andere consumenten.
Wanneer er negatieve berichten op het internet staan betreffende uw bedrijf kunt reageren op deze berichten. Op deze manier kunt u eventuele onwaarheden weerleggen. Daarnaast kunt u een bedrijf inschakelen die ervoor zorgt dat de negatieve berichten lager in de zoekresultaten verschijnen. Op deze manier verdwijnen de negatieve berichten naar de achtergrond. Positieve en neutrale berichten worden geplaatst en zullen bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Uw reputatie loopt dan minder gevaar betreffende negatieve invloeden.

 
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here