Offshore vacatures

0
73
blog placeholder

Offshore werken

Werken op een olieplatform noemen ze ook wel offshore werk. Je werkt in dit geval op een olieplatform. Vaak worden hier door middel van een dikke pijp leiding oliën uit de grond gewonnen. Offshore werken is zwaar werk. Je bent lange periodes van huis. Vaak werkt men 1 maand op en 1 maand af. Men is dus 1 maand op het booreiland aanwezig, en vervolgens weer 1 maand thuis. Deze perioden variëren en zijn soms dus anders.

De functies

Ook is dit natuurlijk afhankelijk van de functie die je betreed.
Mensen zonder ervaring, die dus onderaan moeten beginnen zullen vaak het zwaardere werk moeten doen. Vaak is dit onderhoud werkzaamheden, schoonmaakwerk en het tillen / slepen van leidingen/slangen. Naast deze functies heb je ook functies als een kok of coordinerende / leidingevende functies.

Vacatures

Niet iedereen houd ervan om lang van huis te zijn. Daarom is deze baan niet bij iedereen favoriet. Er zijn op internet veel offshore vacatures te vinden. Deze vacatures zijn vaak voor een bepaalde periode. Men moet er niet vanuit gaan altijd maar op hetzelfde booreiland te kunnen werken.

Het avontuur

Ben jij in voor een spannend avontuur en wil je in de toekomst graag werken op een booreiland? Dan kun je de optie om offshore te werken zeker overwegen. Het is een goed betaalde baan. Ditk omt omdat je natuurlijk lang van huis bent. Je kunt op veel plekken in de wereld terecht. Je zult dus niet alleen offshore werk aan de kust in Nederland tegenkomen. Overal waar men olie kan winnen in de zee zie je vaak wel booreilanden staan. Het avontuur kun je dus ook zoeken in het buitenland, er zijn immers overal olieplatformen.

Opleidingen

Om niet helemaal als groentje te beginnen kun je overwegen om een opleiding te volgens. Er zijn verschillende opleidingen mogelijk. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de functie die je graag wilt doen. Door het volgen van een opleiding kun je wellicht meteen starten op een hogere functie waar het salaris ook beter is.

Overige

Veelal wordt je gebracht en gehaald met een helikopter. Omdat je zolang met elkaar op een platform zit krijg je ook een hechte band met je collega’s. De klus moet je immers samen klaren. Na een periode zal je werk op het boorplatform stoppen en kun je weer opnieuw zoeken naar een plek. Hierdoor leer je veel mensen kennen. Ook omdat je naast het werk ook zit “opgescheept” met deze mensen.

Wil je nog meer weten over offshore werken, klik dan op een link in dit artikel die je verwijst naar meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here