Maatmetaal gieterij en metaalleverancier

0
69
metaal

Maatmetaal, werkt als gegoten

U verwerkt gietijzeren en bronzen halffabricaten tot eindproducten. Bijvoorbeeld in de scheepsbouw, machinebouw, hydraulische industrie, of in de glasindustrie. Dan stelt u de hoogste eisen aan de staven, bussen, kraagbussen en blokken die u nodig heeft. Maar ook aan de leveranciers ervan. Niet alleen stelt u hoge eisen aan uw materialen, maar ook wij. Iedere dag maken wij dat waar.

  • Kwaliteit en snelheid zijn meestal de eisen van de klant. In leveringsprogramma en dienstverlening gaan we voor goud, met veelzijdigheid als specialisme. Maatmetaal is een DNV-approved leverancier, iets waar we trots op zijn.
  • Vlakke organisatie, uitgebreid en modern machinepark. Korte lijnen, allround medewerkers en betrouwbare moderne machines garanderen hoge kwaliteit, snelle levertijden en concurrerende prijzen.
  • Grote voorraad, snelle productie staan voor korte levertijden. Nationaal en internationaal is de markt hetzelfde: Nuchter, zakelijk en veeleisend. Iedere dag moet je goed zijn, liefst weer beter, makkelijker en sneller.

Gieterij en groothandel

Sinds 1974 handelt Maatmetaal in bronzen staven, bussen en blokken. Vanaf 1987 giet Maatmetaal zelf bronzen bussen centrifugaal. Met moderne elektrische inductie-smeltovens en diverse centrifugaal gietmachines zijn we in staat bussen in het bereik van Ø 200 t/m Ø 1250 mm, met een maximum gietgewicht van 2,5 ton, snel en goed te produceren. Ons eigen laboratorium, waar chemische analyses, hardheidsmetingen, dye-penetrant tests en druktests worden uitgevoerd, ondersteunen en controleren de productie en garanderen topkwaliteit.

Bussen- en ringenfabricage

De ruw gegoten bussen worden op elke gewenste maat voor gedraaid op onze conventionele en cnc-gestuurde draai- en carrouselbanken. Daarnaast beschikken wij over een cnc-gestuurde geïntegreerde draai/zaagbank met een draai/zaag capaciteit tot Ø 1200 mm. Zo worden in één opspanning ringen uit- en inwendig voor gedraaid en d.m.v. een cirkelzaag afgekort met een ongekende nauwkeurigheid.

Zagen

Naast deze hypermoderne manier van ringen zagen, beschikt Maatmetaal over diverse lintzaagmachines voor het afkorten van bussen en het zagen van schijven.

Gietijzer

Maatmetaal voert een uitgebreid programma staven, bussen en blokken in zowel lamellair als nodulair gietijzer. Met een voorraad van ca. 1500 ton worden levertijden tot een minimum beperkt en grijpt u zelden mis. Met behulp van ons uitgebreide machinepark produceren wij bussen en ringen op de door u gewenste afmetingen. Snel, nauwkeurig en tegen een concurrerende prijs. Ook voor schijven en zaagwerk bent u bij ons aan het goede adres. Onze volautomatische lint- en cirkelzaag machines draaien dag en nacht voor u door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here