Luchtkwaliteit kantoor meten

0
71
kantoor

Voor elk bedrijf is het belangrijk dat ze hun werknemers een gezonde werkplek kunnen bieden. Met een goede gezonde werkplek voorkomt u klachten, ziektes bij u zelf en uw werknemers, en verlaagt u hiermee het ziekteverzuim. Laat dan ook de luchtkwaliteit kantoor meten door een erkende energieadviseur. Hiermee kiest u niet alleen voor een goede luchtkwaliteit maar ook voor een duurzame oplossing voor de langere termijn.

Wat is luchtkwaliteit

Onze lucht, de lucht die we als mens inademen, bestaat uit verschillende stoffen. Een aantal stoffen zijn goede stoffen en bestaan onder andere uit zuurstof en stikstof. Deze stoffen zorgen ervoor dat we kunnen leven. Echter, door de aanwezigheid van schadelijke stoffen die voortkomen uit de uitstoot van o.a. stikstofdioxide via uitlaatgassen van auto’s heeft dit een grote impact op de luchtkwaliteit en de concentratie van alle aanwezige stoffen.

In Nederland zijn er meetstations van het RIVM die de luchtkwaliteit meten en zo de aanwezigheid van de goede en schadelijke stoffen kunnen aantonen. Gelukkig zijn er hiervoor een flink aantal regels en normen waaraan waarden moeten voldoen. Bij een hoge waarde van slechte stoffen kan de RIVM advies geven om gezondheidsrisico’s te verlagen.

Ook op kantoor hebben verschillende zaken invloed op de aanwezige luchtkwaliteit. Zo kan er teveel koolstofdioxide in de lucht aanwezig zijn omdat er te weinig goede ventilatie aanwezig is en hierdoor weinig frisse buitenlucht naar binnen komt. Hiernaast kan er hierdoor ook te droge of te vochtige lucht in het kantoor aanwezig zijn. Kantoormedewerkers worden hier door eerder moe, hebben minder energie en dit heeft uiteindelijk invloed op de productiviteit en kwaliteit van het werk.

Luchtkwaliteit kantoor verbeteren

Helaas staan bedrijven niet altijd stil bij klachten van werknemers op kantoor en worden deze pas laat herkend. Medewerkers hebben last van hoofdpijn, kunnen zich moeilijk concentreren en hebben sneller last van irritaties aan de luchtwegen. Herkent u deze klachten dan ook, wacht dan niet langer en laat gelijk de luchtkwaliteit meten. Een erkende adviseur gebruikt professionele apparatuur en kunt u vrijblijvend adviseren wat eventuele aanpassingen en verbeteringen op de lange termijn zullen opleveren voor uw bedrijf.

Hiernaast bestaan er ook oplossingen waarvoor u subsidies kunt ontvangen door het gebruik van energiezuinige en duurzame installaties. Denk hierbij aan een energiezuinige balansventilatie systemen waarbij binnenlucht wordt afgevoerd en schone buitenlucht wordt aangevoerd. Hiernaast kunnen deze systemen warmte terug winnen uit de binnenlucht die wordt afgevoerd wat zorgt voor het verminderen van de uiteindelijke totale energiekosten.

Het allerbelangrijkste is uiteindelijk dat u en uw werknemers met een gezonde werkplek en een goede luchtkwaliteit productiever zullen zijn op kantoor, minder vaak ziek zullen zijn en komt dit de algehele sfeer in elk bedrijf natuurlijk ten goede. Wilt u dan ook meer weten over luchtkwaliteit neem dan contact op met een energieadviseur bij u in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here