De keuze uit veel verschillende tekstschrijvers

0
43
blog placeholder

U weet toch zelf hoe belangrijk een pakkende tekst is? En weet die goede vriend iets van SEO? Vast niet. Daarom is het raadzaam een ervaren tekstschrijver in de arm te nemen voor die wervende tekst die net die grote prospect over de streep moet trekken.

Maar waar vindt u zo’n kundige tekstschrijver?

 

Wat mag u van een kundig tekstschrijver verwachten?

  • De tekstschrijver moet aansprekende en foutloze teksten verzorgen.
  • De teksten moeten de juiste informatie bevatten, de tekstschrijver moet zich kunnen

     inlezen en inleven.

  • De tekstschrijver moet de juiste toon vinden, uw toon.
  • De teksten moet passen bij de doelgroep aan wie de tekst gericht is.

 

De tekstschrijver schrijft doorgaans wat langere, informatieve teksten. Dat betekent dat de tekst de lezer moet informeren. De diepgang en toon wordt bepaald door de tekstschrijver. Maar deze moet altijd rekening houden met de doelgroep voor wie de tekst geschreven wordt. Het is belangrijk dat u de tekstschrijver veel informatie geeft en tussentijds contact houdt over de te schrijven tekst. Natuurlijk is het zeer belangrijk in welke vorm de tekst verspreid gaat worden. Dat is ook bepalend voor de lengte van de tekst. Een website vraagt om een andere tekst dan een direct mail of nieuwsbrief. Het is ook belangrijk dat de tekstschrijver de benodigde kennis heeft of krijgt over het onderwerp. Daarom is het aan u hier wat tijd voor vrij te maken. Dit voorkomt miscommunicatie.

 

Een tekstschrijver of een tekstcorrector?

Het is goed mogelijk dat u zelf goede ideeën heeft en eigenlijk best aardige teksten schrijft. Of misschien heeft u bestaande teksten die wat aangepast moeten worden maar voor de rest best prima zijn. Dan is het wel fijn als iemand deze teksten nog even naloopt op taal- en stijlfouten. Dan bent u niet op zoek naar een tekstschrijver maar naar een tekstcorrector. Een tekstcorrector heeft veel ervaring met het zetten van de puntjes op de i. Deze neemt uw bestaande tekst onderhanden en zorgt dat deze goed en stevig in elkaar zit.

Bovendien ligt het uurtarief van een tekstcorrector wat lager dan van een tekstschrijver, dus dat scheelt weer.

 

Wanneer een SEO tekstschrijver?

SEO is alleen belangrijk als Google u geld oplevert. Met goede SEO zorgt u ervoor dat uw bedrijf op een organisch wijze hoger in Google komt te staan. Een SEO tekstschrijver verstaat de kneepjes van het vak en weet exact hoe uw tekst geschreven moet worden zodat Google u opmerkt en hoger plaatst.

 

Een tekstschrijver vinden

Op het internet ziet u vast door de bomen het bos niet meer. Er is een enorm aanbod van tekstschrijvers maar vindt u nu net die ene die bij uw bedrijf en dus bij u past?

Bij veel platforms kunt u een tekstopdracht plaatsen en vervolgens kunnen diverse tekstschrijvers daarop reageren. Voor u het weet zit uw mailbox vol met reacties. En dan is de schone taak aan u om hier weer in te selecteren.

Bij Tekstklik doen is er al voor u geselecteerd. Tekstschrijver zijn in het bezit van een uitgebreide profielpagina waarin ze al hun bekwaamheden en ervaring omschrijven. Maar ook hun uurtarief en vestigingsadres. Dat is heel handig als u een tekstschrijver in de buurt zoekt. Door de aangebracht filters selecteer u wat u belangrijk vindt en direct krijgt u een lijst met geschikte tekstschrijvers.

 

Tekstschrijvers van Tekstklik

Ben u overtuigt van het belang van een goede tekstschrijver en nieuwsgierig geworden naar de diensten die Tekstklik u biedt? Neem dan vast een kijkje op de website zodat u vast een indruk krijgt van de tekstschrijvers, tekstcorrectoren en vertalers die u daar kunt vinden. En mocht u het lastig vinden, neem dan contact met ze op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here