Je bedrijf online en offline op de kaart zetten

0
4
blog placeholder

Je loopt de deur van het kantoor van de Kamer van Koophandel uit en bent ineens directeur geworden van je bedrijf. Vooraf heb je als het goed is al nagedacht over de bedrijfsnaam, welke producten of diensten je gaat verkopen, de doelgroep en hoe je deze doelgroep wilt gaan bereiken.

Nu kan je natuurlijk op zoek gaan naar een grafisch ontwerper die je logo, visitekaartje, briefpapier en envelop kan ontwerpen en een webhostingbedrijf voor het registreren van je domeinnaam en het afnemen van een webhostingpakket. Vervolgens heb je nog een webdesigner nodig die je kan voorzien in een mooie website, en een drukkerij die het drukwerk voor je kan maken.

Maar als je kiest voor een reclamebureau kan deze je vaak al het werk uit handen nemen en heb je dus één bedrijf die alles voor je kan verzorgen van het bedenken van het idee voor het logo, de identiteit en de website tot het uiteindelijke drukwerk.

Als uiteindelijk alle eerder genoemde producten klaar zijn kan je echt gaan starten met ondernemen. Het is vanaf dat moment belangrijk om goed vindbaar te zijn op het internet. Een reclamebureau kan ook dit vaak uit handen nemen zodat je jezelf volledig kan focussen op het ondernemen en je niet hoeft te werken aan het verbeteren van je positie in Google. Wel moet je het reclamebureau vaak aangeven op welke zoekwoorden je graag gevonden zou willen worden en het reclamebureau zal hier een advies over uitbrengen.

Bij het goed vindbaar maken van een website spelen meerdere factoren een rol. Het is aan te raden om zowel het bouwen van de website of webshop en de uiteindelijke zoekmachine-optimalisatie door het zelfde bedrijf uit te laten voeren. De content (teksten) op de website zijn van belang en de techniek van de website. Voor een reclamebureau is het altijd lastig om te optimaliseren met een systeem welke niet gemaakt is door het reclamebureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here