Is je fotograaf trouw aan je wensen?

0
11
blog placeholder

Trouwen doe je in principe maar eens in je leven, daarom wordt je bruiloft ook “de mooiste dag van je leven genoemd”. Voor deze dag wil je alles perfect hebben. Je koopt de mooiste jurk en de mooiste ringen. Je huurt de mooiste locatie en de beste band. Je wilt dan ook de beste fotograaf. Trouw je groot of klein? Dat maakt voor de fotograaf niet uit. Hij zal altijd de mooiste fotoreportage voor je maken.

 

Een klik met de fotograaf


Trouwen is een speciale gebeurtenis waarbij de foto’s niet kunnen worden overgedaan. Het isbelangrijk dat je een fotograaf kiest die bij jou past. Je kiest hem niet uit op prijs, alhoewel dat natuurlijk ook meespeelt. Het is veel belangrijker dat de sfeer van je bruiloft goed wordt weergegeven door de fotograaf. Trouwen doe je immers maar één keer in je leven!

 

Om de keuze voor een fotograaf goed te kunnen maken heb je een intakegesprek. Hierbij worden je wensen doorgesproken en kun je eerder werk van de fotograaf bekijken. Let goed op de locaties die de fotograaf gebruikt, op het soort foto’s die hij maakt en het algemene gevoel wat je bij de foto’s en de fotograaf krijgt.

 

Maak duidelijke afspraken


Heb je de keuze gemaakt voor een ervaren fotograaf, maak dan goede afspraken en zet deze het liefst op papier. Duidelijk afspraken blijft de fotograaf trouw en je zult dus niet voor verassingen komen te staan. Heb je al ideeën over situaties waar de fotograaf zeker foto’s van zou moeten maken, spreek deze dan ook door. Je kunt er vanuit gaan dat de fotograaf zelf ook al een lijst in zijn hoofd heeft van standaard foto’s. Denk bijvoorbeeld aan ‘het ja-woord’, ’de ringen’, ‘de jurk’,’ het tekenen van de trouwakte’ en waarschijnlijk nog een heleboel meer.

 

Locatie, Locatie, Locatie


Als je locatie al bekend is, bespreek dit ook met de fotograaf. Trouwen op een idyllische locatie kan namelijk hele mooie fotomomenten opleveren. Als je dit van tevoren bespreekt kan de fotograaf al voorbereidingen treffen. Misschien dat de reportage bij de locatie gemaakt kan worden of anders kan de fotograaf al eerder bedenken waar er dan wel mooie buitenfoto’s gemaakt kunnen worden.

Als je locatie nog niet bekend is of je zoekt nog, vraag dan om suggesties van de fotograaf. Trouwen op de mooiste locatie maakt de dag een heel stuk specialer. Een ervaren fotograaf heeft al meerdere bruiloften gefotografeerd en is op meerdere locaties geweest. Als jullie je wensen al hebben doorgesproken, kan hij zo een locatie voorstellen die past bij jullie stijl. Een fotograaf heeft oog voor compositie en schoonheid en kan die match makkelijk maken.

 

Levering


Spreek ook door wat je verwacht van de fotograaf. Trouwboeken zijn de traditionele manier voor trouwreportages. De gekozen foto’s worden zo in een boek gearrangeerd dat het een goede weergave geeft van de dag. Het is ook mogelijk om de foto’s op CD of DVD te krijgen en misschien zelfs in een web album.

 

De fotograaf is een belangrijke spil in je dag, zorg voor een klik als hij zijn foto’s klikt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here